KURIR TV ZAVRŠEN OSMI PROTEST: Sledi novo okupljanje u utorak tačno u 18 časova
Foto: Nebojša Mandić

KURIR TV ZAVRŠEN OSMI PROTEST: Sledi novo okupljanje u utorak tačno u 18 časova

Politika -

BEOGRAD - Protest protiv diktature ušao je u svoj osmi dan. Na ulice Beograda izašlo je na desetine hiljada ljudi, koji su izrazili negodovanje zbog trenutne političke situacije.

1 / 30 Foto: Nemanja Gavrilov

Učesnici protesta nešto pre 19 časova krenuli su u protestnu šetnju sa Trga Nikole Pašića ka Terazijama, a zatim medijskom trasom od Makedonske, Svetogorske i Takovske ulice do Vlade Srbije gde su nakratko zastali, negodovali, a zatim put nastavili trasom kao i svake noći.

Takođe na masovnim protestima širom Srbije učestvuje na desetine hiljada ljudi.

Očekuje se da demonstranti, kao i prethodnih dana, prošetaju Beogradom i to maršrutom koja podrazumeva državne institucije protiv kojih već danima iznose zamerke.

21.02 - Učesnici stigli pred Skupštinu. Svi su pozvani da dođu na stepenice pred parlamentom. Viču Vučiću odlazi. I vidmo se sutra u 18 časova

20. 58 - Kolona stigla na Trg Nikole Pašića.

20.54 - Kolona stigla do Terazija..

20.46 - Kolona stigla do RIK -a gde su nakratnko zastali i seli. Javna rasveta sipred RIK-a ugašena. Učesnici sede.

20.43 - Kolona prošla raskrsnicu kod Londona.

20.28 - Kolona polako prolazi Slaviju i ulazi u Kralja Milana.

20.16 - Kolona krenula Nemanjinom ulicom ka Slaviji uz pesmu onesvesti se

20.11 - Okupljeni stigli ispred Vlade Srbije. Pale baklje i negoduju. Okupljeni uzvikuju lopovi, lopovi...

20.03 - Okupljene studente u Kneza Miloša iznad apoteke dočekale su ponovo devojske u šorcevima i maskama. Neke od njih drže uzdignuta tri prsta..

19.51 - Posle kraćeg zastoja kolona nastavila takovskom ulicom ka Kneza Miloša i Vladi Srbije.

19.50 - Građani pevaju onesvesti se i ko ne skače nije Vučić

19.46 - Kolona stigla ispred RTS. Čuju se uzvici negodovanja. Pale se baklje i građani uzvikuju AV, AV, hoćemo uživo. Kolona je zastala.

19.37 - Kolona trenutno prolazi Makedonskom ulicom i ulazi u Svetogorsku.

19.36 - Među učesnicima protesta viđen je i beogradski urbani lik Kale gospodar vremena

19. 24 Kolona krenula ka Makedonskoj i Svetogorskoj ulici

19.15 - Među učesnicima protestne šetnje je i glumac Sergej Trifunović.

19.08 - Okupljeni uzvikuju Svi, svi, napolje, i izlazite napolje. Kolona se polako kreće ka Terazijama. Trenutno su kod Igumanove palate i dolaze na Terazije.

19.04 - Krenula protestna šetnja.

18.50 - Kolona formirana, očekuje se svakog trenutka da krene protestna šetnja ulicama Beograda.

18.47 - Među okupljenima već osim dan je Džo Bagerista. Koji je na protest došao sa igračkom bagera.

18.43 - Među okupljenima na protestu od poznatih osim Brakusa viđeni su psiholog i profesor Žarko Trebješanin i knjževnik Marko Vidojković.

18.38 - Objektivno nije mi odgovaralo da izađem zbog posla. Ali prvi put kad sam mogao izašao sam da podržim svoje sugrađane. Ja na moju žalost imao 12.000 glasova 1, 47 procenata u Beogradu. Nismo imali kontrolore. Ko zna koliko je nama 2014 glasovao pokradeno.

Kad vidite šta se sa listićima radi, stičem utisak da nas prave budalama, ludacima. Ovo je prvi put da sam se odlučio da nekog podržim. Nisam mislio na politički nego na ljudski angažman. Svaka vlast me je naprvila magarcem, kaže Igor Brakus.

18.17 - Transparentni koji se pojavljuju su već standardni "protiv terora vlasti "," radnici na crno uz vas smo", veliki transparent "Vučiću šrederu" ,"javno finansiranje svima,dostupno obrazovanje, smena kompletne političke elite, zdravstvo za sve"

18 .12 Osim studenta, Kurir TV naišao je i na penzionisanu profesorku koja je uz svoju decu. Ona kaže da nemamko ni prosvetu ni kulturu. Moje kolege i pre i danas veoma teško žive. Narušava im se kredibilitet zakonima, da deca mogu da rade svašta. Ovde su deca gladna, samo da se ne izigraju, kao 5. oktobra.

18.04 - Počelo inicjalno okupljanje. Učesnici izašli na ulicu i zaustavili saobraćaj na Trgu Nikole Pašića. Učesnici raširili veliki transparent " Dole diktatura".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track