(KURIR TV) VUČIĆ: Za vikend ćemo znati idemo li na PARLAMENTARNE IZBORE!
Foto: Printscreen

Premijer se obratio javnosti nakon otvaranja Sajma turizma

(KURIR TV) VUČIĆ: Za vikend ćemo znati idemo li na PARLAMENTARNE IZBORE!

Politika -

BEOGRAD - Na Beogradskom sajmu počeo je 39. Međunarodni sajam turizma, a svečanosti je prisustvovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Nakon što je proglasio sajam otvorenim, premijer se obratio medijima, a Kurir TV uživo se uključila sa konferencije.

Premijer je prvo, u društvu gradonačelnika Beograda Siniše Malog i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića, prošetao halom Beogradskoj sajma, posetio štandove, poželevši mnogo sreće turističkim radnicima, ali i izašao u susret brojnim posetiocima koji su izrazili želju da se sa njim fotografišu za uspomenu.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

Posebnu pažnju izazvala je poseta premijera izložbenom štandu Turističke organizacije Rusije, gde mu je doborodošlicu poželeo lično ruski ambasador Aleksandar Čepurin.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

Premijer Vučić se potom obratio medijima ispred štanda Er Srbije, istakavši na samom početku da je ova kompanija od nemerljivog značaja za našu državu.

"Ponosan sam zbog ovolikog broja izlagača na sajmu, sve rekorde smo oborili", zadovoljan je on.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

Odgovarajući na novinarska pitanja, predsednik Vlade osvrnuo se i na aktuelne političke događaje uoči raspisivanja izbora, ali i istakao da će tužilac za ratne zločine biti postavljen za nedelju dana.

"Za vikend, najkasnije u ponedeljak, donećemo odluku i o mogućim parlamentarnim izborima. Video sam danas zahteve koalicionih partnera, a najvažnije je da sve u parlamentu funkcioniše demokratski", poručio je premijer i dodao da neće dozvoliti da povratak u prošlost i ponovni sukobi ugroze ekonomski napredak države.

Foto: Printscreen/Kurir TV
Foto: Printscreen/Kurir TV

"Siti smo problema i nedaća i uspećemo da se izborimo protiv toga, uvek čuvajući obraz Srbije. Neću da se dodvoravam ni domaćoj javnosti niti populističkim izjavama prepunim mržnje. Naši privrednici zarađuju više novca, a država minimalno ulaže u to. Mi želimo da idemo samo napred, a na narodu je da izabere. Bili smo pred potpunim kolapsom, a danas je Srbija strogo uređena zemlja. Nemamo problema sa javnim finansijama, deficitom, privrednim rastom koji će biti sve veći... Više nema prevara, priča o boljem životu... Sve priče se danas zasnivaju samo na napornom radu", jasan je on.

U nastavku je naveo da se uskoro nada izvesnim lepim vestima iz Kine.

"Nadam se najpre toj vesti za avion... To je velika stvar za nas, jer Er Srbija to sebi ne može da priušti", zaključio je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track