KURIR TV, VUČIĆ PRED NOVINARIMA: Srbija dobija premijera 11, 12. ili 13. juna
Foto: Kurir

KURIR TV, VUČIĆ PRED NOVINARIMA: Srbija dobija premijera 11, 12. ili 13. juna

Politika -

Premijer Aleksandar Vučić održao je predavanje studentima Fakulteta za bezbednost.

Posle predavanja premijer je održao konferenciju za novinare koju ste mogli direktno da pratite na KURIR TV.

Na pitanje novinara da su za kandidata za premijera viđena tri imena, Ivica Dačić, Ana Brnabić ili Dušan Vujović, Vučić se zagonetno osmehnuo.

"Ima tu još imena", rekao je premijer ne želeći da otkrije ko su oni tačno i dodao: "Postoje tri opcije, jedna je iz SNS, druga je iz SPS Ivica Dačić, a treća je nestranačka ličnost", rekao je Vučić.

"Pre tog dela svečane inauguracije 22, 23. ili 24. juna, biće izabrana nova Vlada Srbija, 11, 12 ili 13. juna... Preuzeću dužnost predsednika 30, 31. maja", rekao je Vučić okupljenim novinarima.

Foto: Kurir tv
Foto: Kurir tv

Upitan da prokomentariše rezultat izbora u Hrvatskoj, Vučić je rekao:

"Ne pada mi na pamet da ih komentarišem. Ukoliko su oni zadovoljni, ja sam još zadovoljniji. Mogu da komentarišem izbore u Srbiji...", rekao je Vučić i podsetio na trijumf njegove stranke na nedavno održanim izborima.

Komentarišući situaciju sa KBC Dragiša Mišović premijer je rekao da je jutros bio svedok bezobrazluka i tražio da mu se objasni kakve veze imaju SMS i SNS.

"Kakve veze mi imamo sa bolnicom Dragiša Mišović? U tome što smo stali na stranu onih koji rade u bolnici čak i mimo zakona? Ono što je veći problem je KC u Nišu i zato će mnogi biti smenjeni", rekao je premijer.

Vučić: Gašić će biti šef BIA

Upitan da kaže da li su tačni navodi medija da će bivši ministar odbrane Bratislav Gašić biti šef Bezbednosno - informativne agencije, Vučić je rekao:

"Gašić će biti šef BIA upravo zato što je godinu i po dana bio bez ijedne funkcije. A, pritom smo čuli deset gorih izjava od nekih koje vi podržavate i nisu se ni izvinili. Da li je Bratislav Gašiš za to stručan? apsolutno sam siguran!", rekao je Vučić.

"Gašić ima mnogo kvaliteta, čovek koji sve zna u sistemu bezbednosti i odbrane. Zbog incidenta koji je napravio nije mogao da nastavi da obavlja tu funkciju", rekao je premijer i dodao da ne sumnja u lojalnost Bratislava Gašića.

(EPK)

Vučić: Tri opcije za premijera

Vučić o Gašiću na čelu BIA-e

KURIR TV UŽIVO: Vučić drži predavanje na fakultetu o bezbednosti u regionu

NOVA FUNKCIJA NEKADAŠNJEG MINISTRA ODBRANE: Bratislav Gašić novi direktor BIA?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track