LETELO PERJE U SKUPŠTINI: Stefanović: Preprodavao si grobna mesta! Babić: A ti si muljao u Diposu!
Foto: Dragana Udovicic Damir Dervisagic

Zaratili

LETELO PERJE U SKUPŠTINI: Stefanović: Preprodavao si grobna mesta! Babić: A ti si muljao u Diposu!

Politika -
Demokrata optužio naprednjaka da se Zakon o javnim nabavkama menja da ne bi opet došlo do preprodaje grobnih mesta, kao što je bio slučaj kad je on vodio JKP „Beli izvor“ u Vrnjačkoj Banji

BEOGRAD - Borislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS, optužio je juče Zorana Babića, šefa poslaničke grupe SNS, da se Zakon o javnim nabavkama menja kako više ne bi dolazilo do preprodaje grobnih mesta, kao u vreme kad je on vodio JKP „Beli izvor“ u Vrnjačkoj Banji!U raspravi o izmenama ovog zakona naprednjaci i demokrate nisu štedeli kritike, ali je zavladao muk kad je Stefanović izneo ove optužbe. Babić je, inače, ranije bio tehnički direktor groblja JP „Beli izvor“ u Vrnjačkoj Banji. Naime, prvo je Babić tražio reč i pitao Stefanovića šta je mutio dok je bio u UO Diposa. Demokrata je iznerviran napustio salu kad je čuo o kojoj temi se govori i ubrzo se vratio na svoje mesto. Tad je osuo paljbu po Babiću.Šuška se"Priča se po Vrnjačkoj Banji da je bilo malverzacija u preduzeću kojim je gospodin Babić upravljao i da se bavio preprodajom grobnih mesta. Očigledno se Zakon o javnim nabavkama menja da ne bi moglo da se desi da neko preprodaje grobna mesta, kao što se dešavalo dok je Babić upravljao grobljem", rekao je Stefanović juče u Skupštini. MuljanjeNakon toga je i Babić ustao i tražio reč, uzvratio i rekao da ne dozvoljava da mu packe deli onaj koji svojim ponašanjem nije zaslužio da packe daje. I dok je u Skupštini provocirao Babića, Stefanović u razgovoru za naš list nije želeo ništa da komentariše. Ni šef poslaničkke grupe SNS nije bio raspoložen za komentar. Poslanici su juče razmotrili 351 amandman na sedam zakona, među kojima je i Zakon o javnim nabavkama. Upravo je na ovaj pravni akt podneto najviše amandmana, čak 218. Kako je navedeno, podneto je najviše amandmana jer sadašnja rešenja, smatra Vlada Srbije, dovode do predugog trajanja ovog postupka, te je potrebno omogućiti veću efikasnost i ekonomičnost postupka, kao i veću konkurenciju.

Senić prozvao GojkovićevuKOME ZAKON LEŽI U TOPUZU...Aleksandar Senić, poslanik Socijaldemokratske stranke, ušao je juče u sukob s Majom Gojković. Naime, Senić se u toku sednice pozivao na povredu poslovnika, ali mu Gojkovićeva nije dala reč. Zbog toga joj je on citirao deo iz „Gorskog vijenca“:"Kome zakon leži u topuzu, tragovi mu smrde nečovještvom", rekao je Senić Gojkovićevoj.Predsednica parlamenta je na to kazala:"Bravo, bravo. Petica iz književnosti."Nedugo zatim Gojkovićeva je napustila skupštinsku salu.

Dodatni izvor prihoda... Balša Božović
Dodatni izvor prihoda... Balša Božović

NAVALI, NARODE Balša Božović, poslanik DS, prodaje sat šefa poslanika BABIĆEV SAT OTIŠAO NA DOBOŠBEOGRAD - Balša Božović, poslanik DS, stavio je na licitaciju sat koji mu je dao Zoran Babić, šef poslaničke grupe SNS. U DS kažu da će sav prihod od prodaje otići u dobrotvorne svrhe."Zainteresovani mogu da ponude cenu za Babićev sat na Limundu, a sajt www.skupstinskisat.com, na kojem su informacije o satu, iznenada je pao i operateri rade na njegovom što bržem ponovnom uspostavljanju", kaže Božović.Babić je nedavno Božoviću ponudio da menjaju satove, na šta je ovaj pristao. On je uzeo Babićev sat, a kako nema ovaj modni detalj, Babić je izvisio za svoj deo pogodbe.(D. L.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track