LINTA OGORČEN: Hrvatska policija zadržavala na granici delegaciju Odbora Skupštine Srbije
Foto: Zorana Jevtić

Prepreka na putu ka Jasenovcu

LINTA OGORČEN: Hrvatska policija zadržavala na granici delegaciju Odbora Skupštine Srbije

Politika -

Hrvatska granična policija je danas 35 minuta zadržavala delegaciju Odbora Skupštine Srbije za dijasporu i Srbe u regionu koja je krenula za Jasenovac na liturgiju koju je služio vaseljenski patrijarh Vartolomej.

Delegacija je zadržana iako je poseta bila najavljena pre četiri dana, izjavio je zamenik predsenika Odbora Miodrag Linta.

Linta je rekao da su Skupština Srbije i Ambasada Srbije u Zagrebu najavile Ministarstvu unutrašnjih poslova Hrvatske posetu delegacije koju predvodi predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Ivan Kostić.

"U dopisu je navedeno da ćemo doći jutros u 6.30 na hrvatsku granicu. Kada smo došli na granicu, zadržani smo od strane hrvatske granične policije 35 minuta, s čudnim obrazloženjem da treba da dodje pratnja iz Vinkovaca", rekao je Linta.

On je dodao da nije tražena "apsloutno nikakva pratnja, niti je to moguće prema hrvatskim poropisima".

"Smatram da je glavni razlog zadržavanja moje političko delovanje, odnosno moje izjave u javnosti u kojima kritikujem antisrpsku politiku Hrvatske, kao i rehabilitaciju ustaštva u hrvatskom javnom životu", rekao je Linta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja