LJAJIĆ: Saudijski princ neće pohrliti da kupuje srpske banje i hotele
Foto: Dragana Udovičić

Gost iz Rijada danas sa državnim vrhom

LJAJIĆ: Saudijski princ neće pohrliti da kupuje srpske banje i hotele

Politika -
Današnji susreti saudijskog princa Sultana bin Salmana bin Abdulaziz el Sauda sa visokim zvaničnicima Srbije u Beogradu sigurno su prilika da se govori i o glasanju za prijem Kosova u Unesko, ocenio je danas ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

Saudijskog princa, koji je i predsednik Visokog saveta za turizam i kulturnu baštinu Saudijske Arabije, tokom dana primiće i predsednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić, a sastaće se i s ministrima u Vladi Srbije.

Ljajić je rekao da je susret sa saudijskim princem sigurno prilika da se govori i o glasanju za prijem Kosova u Unesko. "Sigurno da je to prilika da se razgovara o toj temi. Tako da je to prilika da premijer i predsednik ovo spomenu kao važno pitanje u odnosima dve zemlje", kazao je Ljajić.

Uoči današnjeg potpisivanja Memoranduma o saradnji u turizmu, koji će potpisati sa princom Saudijske Arabije Sultan bin Salman bin Abdulaziz el Saudom, Ljajić je izjavio da je prerano očekivati da će neko pohrliti da kupuje banje u Srbiji, kao što su pisali mediji.

"Mi ćemo predočiti sve ono što je u portfoliju Agencije za privatizaciju, ali je prerano očekivati da će neko pohrliti da kupuje naše banje, hotele ili nešto drugo. To je nešto što mi možemo da ponudimo. Videćemo kakav će biti interes", rekao je Ljajić Govoreći o juče održanoj sednici Saveta ministara BiH i vlade Srbije u Sarajevu, Ljajić je ocenio da ova je prva zajednička sednica vlada na kojoj se nije pričalo o dobrim namerama i opštim politički mestima, već o konkretnim stvarima za svaku pojedinčanu oblast.

Na pitanje zašto je kancelarka Angela Merkel upotrebila termin "rat" na Balkanu govoreći o posledicama eventualnog zatvaranja granica Nemačke, on je rekao da pretpostavlja da je ta izjava namenjena za unutrašnju upotrebu u Nemačkoj. "Mi činimo sve da zaštitimo ljudska prava. Daleko od toga da ovde može da dodje do sukoba, uvek može da dođe do pojedinalnih incidenata i napetosti. Ali verujem da rata više neće biti na Balkanu", kazao je Ljajić.

(Beta/RTS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track