LUDILO Kruševački SNS: Novinarka instruirana da provocira Gašića!

Optužili novinarku

LUDILO Kruševački SNS: Novinarka instruirana da provocira Gašića!

Politika -
Tri dana od kada je ministar Bratislav Gašić uvredio novinarku B92 Zlatiju Labović ona svakodnevno dobija pretnje putem društvenih mreža, o čemu je obaveštena i policija, a u međuvremenu, odbor Srpske napredne stranke iz Kruševca optužio je novinarku da je "instruisana da isporovocira ministra".

U Kruševcu, gradu u kome nekada Gašić bio gradonačelnik, iz SNS optužuju novinarku da je ona za sve kriva.

"Pogledajte na snimku koliko je slobodnog prostora imala. Ona nije direktno isprvocirala ministra, ali bismo voleli da znamo kako se naziva takav stav u žurnalistici. Kako biste se vi osećali da neko bude u tom položaju dok gledate pravo u kamere...", rečeno je na konferenciji za novinare Ivana Manojlovića, člana saveta za informisanje SNS u Kruševcu, što je objavljeno i na sajtu kruševačkih naprednjaka.

Naprednjaci tvrde da ovako "fabrikovane laži" imaju za cilj destabilizaciju države, a da iza svega stoji tajkunsko mafijaški lobi koji je platio, kako tvrde, nekoliko miliona evra da se Gašić skloni sa mesta ministra odbrane .

"Gašić nije upotrebio ni pogrdne reči, ni psovku. Nije čak upotrebio ni reč 'mrzim' već 'volim'. I on je čovek od krvi i mesa. Izvinio joj se kao da je u najmanju ruku on rekao novinarki da klekne. Kao da ona svojim položajem nije sama ponizila profesiju", navode kruševački naprednjaci i dodaju da je isto tako "mogla i da okrene leđa".

Integralni tekst sa konferencije objavljen je na sajtu opštinskog odbora SNS-a Kruševac, ali je ubrzo ceo tekst sklonjen. U njemu se, između ostalog, navodi i da Gašić često komunicira sa novinarima, pa da se tako "prirodno javlja veza, prijateljstvo ili jednostavno poznanstvo, koje daje za pravo da se u nezvaničnoj komunikaciji našalimo".

Kruševački SNS smatra i da je snimak na kome se vidi Gašićeva seksistička izjava "organizovano preplavio društvene mreže i određene medije" i da se na njemu vidi "nekoliko ogromnih nelogičnosti".

Takođe, dodaje se da ovaj napad "izvršiocima donosi određenu svotu novca", kao i da je jasan clij "destabilizacija države".

SNS: Ograđujemo se od izjava iz kruševačkog SNS

SNS je saopštila da tvrdnje iz kruševačkog odbora te stranke da je "novinarka B92 bila instruistana da provocira ministra Gašića" nisu stav te stranke.

U saopštenju SNS se navodi da se stranka ograđuje od izjava Ivana Manojlovića, člana saveta za informisanje SNS iz Kruševca, o novinarki B92 Zlatiji Labović i o B92.

"SNS smatra da se potpredsednik SNS Bratislav Gašić na nedoličan i nepristojan način obratio novinarki Labović i pozdravlja to što se javno i više puta iskreno izvinio", navodi se.

(b92)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track