LUTOVAC: Pajtić greši kada se zalaže za NATO i istopolne brakove
Foto: Beta/ Miloš Miškov I Kurir/Dragana Udovičić

Kandidat za predsednika DS nudi timski rad na konsolidovanju stranke

LUTOVAC: Pajtić greši kada se zalaže za NATO i istopolne brakove

Politika -

Kandidat za predsednika Demokratske stranke na neposrednim stranačkim izborima Zoran Lutovac izjavio je da nudi timski rada na konsolidovanju stranke putem kadrovskog osveženja, jačanja demokratije i solidarnosti, uspostavljanje ravnoteže između demokratičnosti i discipline.

Lutovac je rekao da misli da može da okupi kompetentne ljude posvećene stranci i opštem dobru, što se podrazumeva sada kada DS očekuje reforma u kadrovsdkom i organizacionom i stabilizovanje u finansijskom smislu.

Poziv predsednika DS Bojana Pajtića da politika stranke bude zalaganje za NATO i za istopolne brakove, Lutovac je ocenio kao pogrešan i kontraproduktivan u trenutku kada se stanka nalazi na istorijskom minimumu podrške među biračima.

Na pitanje da li je za povratak Borisa Tadića i Čedomira Jovanovića u DS, on je odgovorio da stranka ima preča posla od toga da se bavi tim pitanjima, a to znači da je neophodno da se najpre stabilizuje, da ojača, a tek potom da se bavi pitanjima odnosa sa drugim partijama.

Poručio je da njegov tim i on učiniti sve da se posle izbora stranka dalje ne deli, što podrazumeva da se sa ljudima razgovara i postupa pažljivo i odgovorno i da svako ponese svoj deo odgovornosti.

Izbori bi trebalo da budu sučeljavanje ideja, a ne ljudi, zaključio je Lutovac.

(Fonet/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track