MAJA GOJKOVIĆ: O mojoj smeni na posebnoj sednici
Foto: Printscreen

MAJA GOJKOVIĆ: O mojoj smeni na posebnoj sednici

Politika -

Predsednica Skupštine Maja Gojković najavila je danas da će zakazati posebnu sednicu na kojoj će se raspravljati o incijativi pojedinih poslanika opozicije za njenu smenu.

Gojković je tokom utvrđivanja dnevnog reda sednice navela da uverava poslanike da će poštovati proceduru, te da joj je žao što taj predlog ne može da se uvrsti na tekuću sednicu.

"Jedva čekam da raspravljamo o vašim zahvtevima", rekla je Gojković, navodeći da je taj predlog podnet u redovnom postupku, što znači da se ne može naći na dnevnom redu pre 29. aprila.

Najavila je i da neće predsedavati tom posebnom sednicom, već će zamoliti nekog od potpredsednika parlamenta iz drugih stranaka da predsedava, te da to neće biti potpredsednik iz SNS.Ona je poručila da, ako poslanici hoće, može tu sednicu da zakaže za 1. maj ili neki drugi dan, te da i za taj praznik bude radno.

"Bićete svi zadovoljni...malo strpljenja. Praznik rada možemo radno da obeležimo", navela je Gojković i poručila da će vladajuća koalicija pomoći da ta inicijativa dođe na dnevni red, jer za to opozicija nema dovoljno glasova.

Gojković je najavila posebnu sednicu nakon što je poslanica DS Aleksandra Jerkov, tokom obrazlaganja predloga da se u dnevni red uvrste i izmene Zakona o sistemu obrazovanja i vaspitanja koje je predložila DS, rekla da postoje mladi koji misle svojom glavom i koji se već dve nedelje okupljaju ispred parlamenta sa zahtevim, među kojima je i onaj o smeni Gojković.

Jerkov tvrdi da Poslovnik omogućava da se ta tačka uvrsti u tekuću sednicu.

UŽIVO SEDNICU SKUPŠTINE SRBIJE MOŽETE PRATITI OVDE

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

“NEMOJ BABU DA MI LAŽEŠ” - najzanimljiviji transparenti sa protesta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track