MAJA GOJKOVIĆ SE PRAVDA: Srbiju nisam osramotila nigde gde sam bila pa ni u Iranu
Foto: Twitter

Hidžab dobila iz Novog Pazara

MAJA GOJKOVIĆ SE PRAVDA: Srbiju nisam osramotila nigde gde sam bila pa ni u Iranu

Politika -
Predsednica parlamenta je nedavno u zvaničnoj poseti Teheranu odenula jedan od striktnijih odevnih predmeta hidžab, iako je po protokolu marama bila dovoljna da pokrije glavu. Nakon toga su usledile kritike

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da Srbiju nije osramotila nigde gde je bila, pa ni u Iranu, gde je tokom zvanične posete nosila hidžab, što je izazvalo burne reakcije u Srbiji. Gojković je za sutrašnje izdanje "Politike" rekla da je Iran zemlja koja, uprkos velikim pritiscima, nije priznala samoproglašenu državu Kosovo i koja je mnogim gestovima pokazala poštovanje srpskih državnih interesa, te da je zato prilikom posete Teheranu odlučila da stavi hidžab, koji je dobila iz Novog Pazara.

"Na taj način sam želela da pokažem koliko cenimo njihov stav", rekla je Gojković. Ona je navela i da je radila u najboljem interesu svoje države, a da je medijski linč, kome je zbog toga bila izložena, nije iznenadio jer, kako je navela, "to smo mi". "Ja svoju zemlju nisam osramotila nigde gde sam bila, pa ni sada, i drago mi je što je naš premijer Aleksandar Vučić, iako je u Kini, našao vremena da mi pruži podršku", rekla je Gojković.

Predsednica parlamenta je nedavno u zvaničnoj poseti Teheranu odenula jedan od striktnijih odevnih predmeta hidžab, iako je po protokolu marama bila dovoljna da pokrije glavu. Nakon toga su usledile kritike, da je Gojković preterala, osramotila Srbiju i povredila sve one Iranke koje se bore za veća prava žena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track