MAJKL KIRBI I ALEKSANDAR VULIN: Podrška Srbiji za problem izbeglica
Foto: Beta

Suočavanje sa izbegličkom krizom

MAJKL KIRBI I ALEKSANDAR VULIN: Podrška Srbiji za problem izbeglica

Politika -
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Majklom Kirbijem o problemima izbeglica sa kojima se Srbija suočava

BEOGRAD - Kirbi je pohvalio način na koji se Vlada Srbije ''ophodi prema migrantima'' i naglasio da je Vlada SAD spremna da Srbiji pomogne u suočavanju sa ovim problemom, saopsteno je iz Vulinovog kabineta.

Govoreći o novom Zakon o radu, ambasador SAD je pohvalio pozitivne efekte njegove primene i najavio nastavak uspešne saradnje dve zemlje na novim projektima, navodi se u saopštenju.

Vulin je zahvalio na iskazanoj podršci i rekao da je, kada je o migrantima reč, Srbiji svaka pomoć potrebna i dobrodošla.

Gašić i Kirbi o bilateralnoj vojnoj saradnji

BEOGRAD - Saradnja Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa SAD u oblasti odbrane najdominantnija je u odnosu na ostale partnere iz sveta, izjavio je danas ministar odbrane Bratislav Gašić tokom razgovora sa ambasadorom SAD u Beogradu Majklom Kirbijem.

Na sastanku na kojem je bilo reči o o bilateralnoj vojnoj saradnji, Gašić je rekao i da je u Planu bilateralne vojne saradnje za fiskalnu 2016. godinu predviđeno 127 aktivnosti i to bez školovanja naših pripadnika u SAD. Polovina svih međunarodnih vežbi na kojima učestvuju naši pripadnici deo su bilateralne vojne saradnje sa SAD, dodao je Gašić, a saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Gašić je u razgovoru naglasio i da će Ministarstvo odbrane i VS nastaviti da unaređuju saradnju sa SAD, a tome će, kako je dodao, doprineti i predstojeće pripreme i zajedničko medicinsko angažovanje VS i Nacionalne garde Ohajo, prvo u Srbiji, a zatim u Angoli.

Ministar je zahvalio ambasadoru Kirbiju na ličnom doprinosu unapređenju saradnje u oblasti odbrane. Takođe, Gašić i Kirbi razgovarali su o predstojećim bilateralnim odbrambenim konsultacijama, kao i o realizaciji sastanaka na najvišem nivou.

PRATITE KURIR NA VAJBERU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track