MARKO ĐURIĆ PORUČIO PRIŠTINI: Ne krijte se iza Srpske liste
Foto: Beta

Otvaranje RTV centra u Gračanici

MARKO ĐURIĆ PORUČIO PRIŠTINI: Ne krijte se iza Srpske liste

Politika -

GRAČANICA - Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je večeras iz Gračanice albanskim političarima u Prištini da se ne kriju iza poslanika Srpske liste i da na njih na kukavički način ne prebacuju odgovornost za ishod današnje sednice parlamenta na čijem je dnevnom redu bio predlog zakona o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

"Ono što bih mogao da posavetujem političke predstavnike kosovskih albanaca u Prištini, to je da bi trebalo da sednu da razgovaraju sa predstavnicima kosovskih Srba o tome na koji način će da ispune odredbe koalicionih sporazuma koje su sami potpisivali sa njima, na koji način će da izađu u susret brojnim potrebama i zahtevima", rekao je Đurić novinarima.

Tanjug Edib Tahirović
Tanjug Edib Tahirović

Đurić je objasnio da je odluka poslanika Srpske liste da ne prisustvuju današnjoj sednici parlamenta u Prištini uslovljena odsustvom dijaloga sa srpskim predstavnicima, odsustvom ispunjavanja odredbi koalicionog sporazuma, odsustvom normalnog odnosa u kojem neće biti svakodnevnih provokacija Prištine u odnosu na predstavnike srpske zajednice.

"Deluje kukavički da se jedna ogroma politička grupa stranaka, koja čini ubedljivu većinu u vladi i ubedljivu većinu u parlamentu, sakriva iza jedne male grupe poslanika srpske zajednice, koju čini deset ljudi, što je manje od deset odsto od ukupnog broja poslanika", konstatovao je Đurić.

"Sedite razgovarajte sa tim ljudima, ispunite im ono što im niste ispunili a obavezali ste se, pa će možda i njihov stav biti drugačiji. Ne terajte ih da rade ono što će biti u suprotnosti sa opštim stavom srpskog naroda na KiM po pitanju statusa i tome slično", rekao je Đurić

Otvoren RTV centar u Gračanici

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić otvorio je večeras Radio-televizijski centar Gračanica, oformljen na inicijativu Javnog preduzeća “Mreža Most”.Djurić je tom prilikom izjavio da je istina najsnažnije srpsko oružje, posebno u ovom vremenu kada mnogi neistinama pokušavaju da zatru sećanje na našu slavnu prošlost i suzbijanjem našeg jezika i reči onemoguće opstanak srpskog naroda na KiM.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

"Uveren sam da će srpska reč odavde ići u svet i da će se istina o našem narodu bolje čuti zahvaljujući ovom studiju", rekao je Djurić.On je preduzeću “Mreža Most” i njegovom rukovodstvu odao priznanje na višestrukom povećanju produkcije u proteklih godinu dana, istakavši da je važno da se program medija koji deluju u okviru tog preduzeća čuju i vide u čcitavoj Srbiji.

"Naša borba da ostanemo na KiM je stvar čitave Srbije i srpskog naroda i treba da učinimo napor da u sve kablovske operatere probijemo program naših medija sa KiM", kazao je Djurić."Čestitam pripadnicima sedme sile na KiM na borbi u nezamislivim uslovima, na neustrašivosti i izazovima sa kojima se suočavaju ne odustajući od svog posla pod najtežim pritiscima. Ne govorim samo o pritiscima nemaštine i bede, već i o pritiscima koji su posledica političkog ambijenta", poručio je Djurić.

Direktorka JP “Mreža Most” Slađana Ivančević je, otvarajući RTV centar, podsetila na rezultate medija koji deluju u okviru tog preduzeća, vidljive i u programskom i u tehničkom napretku srpskih medija na KiM."Ono što smo uradili se vidi, ali najvažnije je da smo postali jedna velika kuća, radili smo zajedno, radili smo nebrojen broj prenosa i odloženih snimaka, nije bilo znatnijeg događaja na KiM koji naša ekipa nije propratila", rekla je Ivančević..

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track