Mila Đinđić za Njuzvik: Grlila sam mrtvog sina
Foto: Nemanja Pancic

Majka ubijenog premijera

Mila Đinđić za Njuzvik: Grlila sam mrtvog sina

Politika -
Uđem u ledenu salu. Njegova lepa glava, oči zatvorene, a dole - grudi se raspukle

BEOGRAD - Ušla sam u onu ledenu salu u kojoj je ležao Zoran. Njegova lepa glava... Oči zatvorene... Lep, a dole... Grudi se raspukle... Srce mu je bilo prosuto na sve strane. Stajala sam pored njega, grlila ga, kukala. Ponovo su pokušali da mi daju nešto za smirenje.

Nisam htela - rekla je Mila Đinđić, majka ubijenog premijera Zorana Đinđića, novinarki Tamari Nikčević u intervjuu 2009. godine za BH dane, čija je šira verzija objavljena u novom broju Njuzvika.

Tragedija... Ubijeni premijer
Tragedija... Ubijeni premijer

Tog 12. marta 2003, kad je Zoran Đinđić ubijen, Mila je, kako kaže, bila u opštini, plaćala račune. Vest o ubistvu sina čula je od suseda iz Prokuplja.- Odmah sam pozvala momke iz Zoranovog obezbeđenja i odjurila u Urgentni. Dvorište je bilo prepuno policajaca. Sad mu ne trebate, ponavljala sam u sebi, kad je trebalo da ga čuvate, nije vas bilo. Ušla sam. Doktor je odmah rekao sestri da mi da tabletu za smirenje. Odbila sam - kaže Đinđićeva majka, a svoju odluku da ne uzme tablete objašnjava time da nije htela da dozvoli da joj umanje bol.- Neka boli! Pobogu, ubili su mi sina - kazala je.Sina je, kao i drugi, više puta upozoravala na opasnost, ali on, kaže, kao da je nije čuo.- Odavno su već bili odlučili da ga ubiju. Taj naš prosti, bedni svet koji ne voli pametne, one koji su iznad... Ogovarali su ga, izmišljali o njemu svašta. Vojislav Koštunica je u tome debelo učestvovao. On i njegovi Zoranu nikad nisu oprostili što je Miloševića poslao u Hag.U novom broju newsweek pročitajte:- Supruga Svetozara Marovića, bivšeg predsednika SCG, Đorđina Marović sakrila 3,8 miliona dolara u banci HSBC- Ljiljana Pekić o braku s Borislavom Pekićem - zašto je „Zlatno runo“ prekucavao sedam puta i zašto se radovao kad je na izborima izgubio od Šešelja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track