MILENA IVANOVIĆ: Oliver je jači od svih nas, počinjemo novu borbu
Foto: Tanjug, Milena Popović Ivanović, Supruga, Reakcija, Presud

Presuda za zločin

MILENA IVANOVIĆ: Oliver je jači od svih nas, počinjemo novu borbu

Politika -
BEOGRAD - Milena supruga lidera Građanske inicijative Olivera Ivanovića ,koji je juče pred sudom Euleksa u Kosovskoj Mitrovici osuđen na 9 godina zatvora zbog ratnog zločina nad Albancima, kaže da počinje nova borba za njegovu slobodu.

Ona je rekla da je odluka Euleksa da osudi Olivera bila šokantna za sve.

- Nema stajanja, ovom presudom zatvorena je jedna stranica, ali ne onako kako smo očekivali. Počinjemo novu borbu da Oliver konačno bude na slobodi, kaže Milena.

Ona je na pitanje novinara kako se Oliver osećao kada je saznao za osuđujuću presudu, Milena je rekla:

- Oliver je najači od svih nas. On je nas sve bodrio. Oliver veruje da će biti na slobodi uskoro. Mi jednostavno ne verujemo u drugi scenario, dodala je ona i naglasila.

Posle ovakve presude izgubili smo mi, uopšte čitav narod na Kosovu veru u Euleks. Oliverov pravni tim je jak i on će uložiti žalbu, ali na žalost postoji nešto što je iznad zakona i to je pobedilo, prokomentarisala je Milena.

S druge strane Ljubomir Pantović, advokat Olivera Ivanovića, na pitanje da li je moguće da lider Građanske inicijative bude vraćen u pritvor, kaže da je to na žalost moguće s obzirom na krivično delo za koje je osuđen.

- Oliver je bio jedina meta i cilj. Ostali optuženi su bili dekor i privid. Jedini cilj sudskog postupka je bio da Oliver Ivanović bude osuđen i uklonjen iz javnog i političkog života. Sud je čitajući presudu utvrdio da Oliver nije bio lider paravojne grupe, nije utvrđeno da je izdavao naređenja i da je izvršio zločin. Jedino što je sud utvrdio to je njegovo prisustvo na licu mesta. Svi znamo da su da je neko osuđen za ratni zločin potrebne prve dve stavke, a prisutvo na mestu nije dokaz, kaže Pantović

Na pitanje kada očekuje otpravak sudske presude advokat Pantović kaže:

- Zakonski rok za otpravak presude je 15 dana, ali s obziroma na sve pisani otpravak presude neće stići 2-2,5 meseca. Sada moramo sada ponovo sa se pripremimo za žalebni postupak i da sa Oliverom prođemo ponovo ceo spis kako bi žalba bila argumentovana, dodao je Pantović.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track