Milisavljević: Da zdravstvena knjižica važi i u državnoj i privatnoj ordinaciji
Foto: Fonet

Dušan Milisavljević, kandidat za poslanika DS

Milisavljević: Da zdravstvena knjižica važi i u državnoj i privatnoj ordinaciji

Politika -

Demokratska stranka želi da izjednači državni i privatni zdravstveni sektor tako da građani za osiguranje koje mesečno plaćaju sa svojim zdravstvenim knjižicima mogu da idu kod lekara kod kojeg žele i u privatnom sektoru.

Predlažemo reformu zdravstvenog osiguranja tako da građani mogu sa svojim zdravstvenim knjižicama da idu i kod privatnog lekara a ne kao sada da budu šetani iz državnog u privatni sektor, da ne znaju šta imaju od svog zdravstvenog osiguranja.

DS želi da nacija bude zdravija i da će zato predložiti uvođenje skrining programa, za žene starije od 45 godine pregled dojke i grlića materice, a za muškarce starije od 50 godine pregled pluća, prostate i debelog creva. Predložićemo da se uvedu i godišnji medicinski pregledi za zaposlene u republičkim i gradskim preduzećima, dodaje Milisavljević.

Demokratska stranka želi da otvori i pitanje transplantacionog programa, da otvorimo debatu o tome u parlamentu i omogućimo građanima koji su dugo na listama čekanja za bubreg ili srce da zakonskim rešenjem omogućimo da imaju šansu za život. DS će se zalagati da olakša građanima koji imaju teško bolesnu decu - zakonskim uvođenjem statusa roditelja – negovatelja koji bi imali platu i tekao bi im radni staž.

Demokratska stranka se zalaže za zdravu naciju i boilje uslove lečenja. Zato 24. aprila glasajte sigurno. Zaokružite broj 2 – listu “Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka”.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track