MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Kada vidim kako Šešelj postaje proamerički političar, doživim transfer blama
Foto: Fonet, Nebojša Mandić

Posle predsedničkih izbora u Americi

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ: Kada vidim kako Šešelj postaje proamerički političar, doživim transfer blama

Politika -

BEOGRAD - Kada vidim kako Vojislav ŠŠeššelj, ššto mi je drago, postaje najveći proamerički političar u Srbiji, dožživim transfer blama, kako je to nedavno slikovito objasnio premijer Vučić! Čitam, gledam i sramota me od takve i tolike površšnosti i neznanja, kaže Zorana Mihajlović.

Na napomenu da je ŠŠeššelj jedini u Srbiji otvoreno podržžao Trampa, ministarka Mihajlović je rekla: "Da, kao što je i činjenica da je posle ovih izbora gospodin Tramp izabrani predsednik SAD, dok je Vojislav ŠŠeššelj ostao provincijski političar iz Batajnice".

Potpredsednica vlade je napomenula i da je izbor Donalda Trampa za predsednika SAD najveća vest u svetu.

Ona je za Novosti istakla da ćemo tek videti kako će izgledati politika SAD prema Balkanu, kao što ćemo videti kakva će biti dalja previranja u EU. Sve će to na direktan ili indirektan način da utiče na nas, bez obzira na to koliko smo mali, kazala je Mihajlovićeva, ističući da "bašš zato što smo mali, treba da budemo mudri".

"Mene jedino zanima kako SAD da uložže mnogo višše od četiri milijarde dolara, koliko su u Srbiju uložžili od 2000. Zanima me kako da zaposle višše od 20.000 ljudi, koliko danas zapoššljavaju u Srbiji. Mislim da to možžemo da uradimo samo ako Vlada Srbije ima što bolje odnose sa administracijom SAD", rekla je potpredsednica vlade.

Prema njenim rečima, namerno se stvara fama o podeli ministara na "proameričke" i "proruske". "Mislim da takve priče mnogima odgovaraju. Međutim, spremna sam da budem igrač i zapada, i istoka, i severa i juga, samo ako će to da donese boljitak mojoj zemlji", rekla je Mihajlovićeva.

Mihajlovićeva je podsetila da su još pre 135 godina Srbija i SAD uspostavile diplomatske odnose i da "ničija izjava ne možže da pokvari neššto ššto traje ovako dugo". "Odnosi Srbije i SAD danas su na dobrom putu, napreduju i biće jošš bolji", rekla je ona.

Na pitanje da li smatra da neko iz SAD pokuššava da oslabi Aleksandra Vučića i aktuelnu vlast, Mihajlovićeva je odgovorila da je politika igra interesa i da je nekad to ššahovska partija, a nekad otvorena, brutalna i agresivna igra.

"Sigurno je da se razni interesi velikih i malih prelamaju preko Srbije, kao što je sigurno da Srbija odavno nije imala Vladu koja vodi jasnu i glasnu politiku, modernu vladu, koja radi i cuva samo i jedino interes Srbije i njenih građana", navela je Mihajlovićeva.

(Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track