MIROVIĆ: Očekujem veći budžet za Vojvodinu u 2017.
Foto: Dado Đilas

Zajednička sednica republičke i pokrajinske vlade

MIROVIĆ: Očekujem veći budžet za Vojvodinu u 2017.

Politika -

BEOGRAD - Na dnevnom redu zajedničke sednice republičke i pokrajinske vlade naći će se više od 20 zajedničkih projekata, razgovaraće se o modelima finansiranja, kao i o budžetu Vojvodine za sledeću godinu, izjavio je predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović.

"Očekujemo značajno veći budžet za 2017. godinu. Predviđam da možemo imati više od dosadašnjih sedam odsto", rekao je Mirović, dodajući da je "lako" govoriti o uslovima kada Vlada Srbije postiže suficit u budžetu.

Kada je reč o projektima, Mirović kaže da su oni podeljeni na nacionalne, kao što su pruga Beograd-Budimpešta, izgradnja brzih saobraćajnica kroz Vojvodinu, zatim pitanje navodnjavanja i za značajan deo tih projekata koje će voditi republička vlada su obezbeđena sredstva.

Kaže da će za neke projekte morati da se ubrza projektovanje, kao i da se rešavaju imovinski odnosi kako bi sve bilo spremno za realizaciju.

"Zadatak Vlade Srbije, prema najavama ministra zdravlja, biće da sredstva usmeri da se završi Klinički centar da, poput Niša, i mi vidimo svetlo na kraju tunela, da imamo novi veliki objekat od 30.000 kvadrata, 400 postelja, a pokrajinska vlada će svojim sredstvima obnavljati klinike i regionalne bolnice u Vojvodini", rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track