MITING SRS NA TRGU REPUBLIKE: Šešelj optužio Nikolića za pljačku i korupciju!
Foto: Tanjug

Radikali u Beogradu

MITING SRS NA TRGU REPUBLIKE: Šešelj optužio Nikolića za pljačku i korupciju!

Politika -
Lider SRS se požalio na, kako je ocenio, medijsku blokadu SRS-a, naročito u Beogradu i u medijima s nacionalnom pokrivenošću

Na Trgu Republike u Beogradu održan je miting Srpske radikalne stranke a pristalice su nakon toga krenule u šetnju beogradskim ulicama. Skup radikala održan je pod sloganom „Vidovdanska buktinja srpskog radikalizma”. Lider radikala Vojislav Šešelj Šešelj je aktuelnim vlastima poručio da je dosta pljačke i korupcije, a kao nosioca toga označio je predsednika Srbije Tomislava Nikolića.Lider radikala je premijeru Aleksandru Vučiću poručio da nikako ne sme 11. jula da ode u Srebrenicu, jer bi tako ponizio Srbiju i srpski narod.

Šešelj je ocenio da je aktuelna vlast sačinjena od ljudi koji su izdali ideologiju srpskog nacionalizma, platformu srpskog radikalizma i koji su stali na stranu najvećih srpskih neprijatelja. On se požalio na, kako je ocenio, medijsku blokadu SRS-a, naročito u Beogradu i u medijima s nacionalnom pokrivenošću.

"Pišu o mom zdrvstvenom stanju, čekaju kada ću odapeti. Ne dajte da vas obmanjuju, ja sam zdraviji i od Nikolića i od Vučića i sigurno ću biti u stanju da vas povedem u izborni juriš, u izbornu pobedu" rekao je Šešelj. Šešelj je poručio i da su neophodni izbori kako bi njegova stranka preuzela vlast jer su oni, kako ocenjuje, jedini spas za srpski narod.

On je naglasio da je neophodna saradnja sa Rusijom a pregovore Beograda i Prištine u Briselu je okarakterisao kao izdajničke. Miting SRS u Beogradu pratila je naša reporterka Jelena Mirković koja je prilikom uključenja uživo u program čak dobila i poljubac jednog od prisutnih.Pristalice Srpske radikalne stranke koje su prisustvovale skupu na Trgu Republike su nakon završetka mitinga krenule u šetnju ulicama Beograda kako bi na simboličan način pronele "vidodavdansku buktinju srpskog radikalizma". Oni su nosili zastave Srbije, Rusije, stranačke i četničke zastave, kao i obeležja samoproglašenih ruskih republika u Ukrajini - Novorusije, Luganska i Donjecke republike.Svako pominjanje predstavnika vlasti, Aleksandra Vučića, Tomislava Nikolića i Ivice Dačića, dočekali su burnim negodovanjem.

N1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track