NAPREDNJACI LOMILI REBRA DA DOĐU NA VLAST: SNS na silu osvojio većinu u Beloj Crkvi
Foto: Fonet

Neviđeni skandal

NAPREDNJACI LOMILI REBRA DA DOĐU NA VLAST: SNS na silu osvojio većinu u Beloj Crkvi

Politika -
Strašno odbornici DS i LSV brutalno sprečeni da prisustvuju sednici Skupštine opštine, na kojoj je SNS izabrao novog predsednika

BEOGRAD - Na odbornike DS i LSV u Beloj Crkvi bačen je suzavac da ne bi prisustvovali vanrednoj sednici Skupštine opštine, na kojoj su naprednjaci nameravali da za čelnika gradskog parlamenta postave svog funkcionera, tvrdi predsednik DS u Beloj Crkvi Željko Crnogorac.

Jednom od odbornika, kako kažu u DS, u sukobu s naprednjacima slomljeno je rebro!Da skandal bude još veći, u sve se upetljao i time zloupotrebio svoju funkciju u političke svrhe ministar policije Nebojša Stefanović, koji je sazvao vanrednu konferenciju za novinare tim povodom.

Uključio se i Beograd On je rekao da, osim pokušaja nasilnog ulaska određenog broja građana u zgradu Skupštine opštine, nije bilo ozbiljnijih incidenata zbog kojih bi policija intervenisala, te da će svi koji su prekršili zakon, bez obzira na stranačku pripadnost, odgovarati.- Nije bačen suzavac, već biber-sprej, kojim su poprskani građani ispred zgrade, kojih je bilo oko 70 i koji su nosili stranačka obeležja DS i LSV. Da li je bilo i drugih stranaka, to ne znam - rekao je Stefanović. Upitan zašto on, kao ministar, drži konferenciju za novinare umesto nekog drugog službenika policije i da li je to „srozavanje“ funkcije, Stefanović je odgovorio da je incident prikazan mnogo dramatičnije nego što je stvarno bio, te da je uvek spreman da izađe pred građane kad se stvara atmosfera linča.- S obzirom na to da su danas narodni poslanici, poslanici Vojvodine, pokrajinski ministar i druge osobe iz sveta politike držale konferencije, pretpostavljam da ne mislite da je to srozavanje funkcije - upitao je Stefanović, koji je na taj način priznao da je i on u zgradi MUP držao političku konferenciju za medije.Policija nije reagovalaS druge strane, predsednik DS u Beloj Crkvi Željko Crnogorac kazao je da se policija nije odazivala pozivima da dođe u opštinsku upravu Bele Crkve, a da obezbeđenje nije dozvolilo odbornicima DS i LSV da prisustvuju sednici. On je juče, zajedno sa odbornicima LSV, započeo štrajk glađu.- Obezbeđenje se nalazi i unutra i napolju i ne dozvoljava odbornicima da uđu u zgradu opštine - opisao je juče ovaj skandal Crnogorac.U incidentu je povređeno više ljudi, a članu DS, tvrde sagovornici Kurira, je polomljeno rebro.DS ocenila je da SNS pokušava na sve načine da dođe na vlast i od nadležnih zatražila da hitno reaguju.Vanredna sednica skupštine u Beloj Crkvi počela je u 10 sati i sazvana je na inicijativu SNS. Za novog predsednika izabran je odbornik SNS Darko Bogosavljević. U glasanju nisu učestvovali predstavnici DS i LSV, koji su sa JS do sada činili vlast u toj opštini.

ReagovanjaBranislav Bugarski, DSZABRINJAVAJUĆESituacija postaje i više nego zabrinjavajuća i sada je sigurno da će međunarodna zajednica morati da štiti demokratiju u Vojvodini.Janko Veselinović, Pokret za preokret POLITIČKO NASILJE

Svima je jasno da smo ušli u spiralu političkog nasilja koje traje već četiri godine.Aleksandar Martinović, SNSČUVAJU VLAST PO SVAKU CENUPonašanje DS u Beloj Crkvi biće metod koji će koristiti da bi sačuvali pokrajinsku vlast.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track