NAPREDNJACI TRAŽE IZBORE: Pada Vlada zbog tajnih snimaka?

Afera „Banana“

NAPREDNJACI TRAŽE IZBORE: Pada Vlada zbog tajnih snimaka?

Politika -
Čak 90 odsto rukovodstva SNS je za to da se preispita opstanak koalicije sa SPS. Naprednjaci će u petak razgovarati o aferi „Banana“ i tome da li treba ostati u Vladi

BEOGRAD - Čak 90 odsto članova Predsedništva SNS je za to da premijer Aleksandar Vučić, posle objavljivanja tajnih snimaka susreta Ivice Dačića i tadašnjeg vrha MUP s Rodoljubom Radulovićem, poznatijim kao Miša Banana, preispita koaliciju s njim, odnosno raspiše vanredne izbore, saznaje Kurir. Oni će to, kako navodi naš izvor, zatražiti na sednici Predsedništva SNS zakazanoj za petak.Prekipelo imNaprednjaci, kako tvrdi naš izvor, smatraju da ova afera, u kojoj su pored lidera SPS akteri i ljudi iz vrha te stranke i tadašnjeg MUP, ruši ugled Vlade. Nije isključeno i da bi epilog ove afere mogao biti pad Vlade, nakon čega bi bili održani izbori.- Vrh naprednjaka će na sednici Predsedništva predložiti lideru Aleksandru Vučiću da se preispitaju odnosi sa socijalistima. Većina smatra da ova afera nanosi veliku štetu ugledu Vlade i da bi trebalo dobro razmisliti s kojim partnerima treba sedeti u vlasti - kaže izvor Kurira.Naš sagovornik dodaje i da ova dilema ipak neće biti razrešena na sednici Predsedništva, već će premijer odluku doneti krajem septembra.- Vučić zasad nije blizak stavu da treba izaći na izbore. Najveća zadrška, uprkos volji vrha SNS, jeste činjenica da su izbori ekonomsko opterećenje za državu, ali i to što ne idu u prilog reformama, koje su u punom jeku. Međutim, ukoliko mulj bude nastavio da isplivava, on će se prikloniti volji većine u SNS i raspisati izbore - napominje izvor Kurira.„Zvezda“ ove afere Ivica Dačić nije želeo da se izjašnjava kakav bi epilog mogao biti:- Ne moram da budem u ovoj vladi, ja joj nisam potreban. Nisam neophodan da bi ona funkcionisala. Ja sam na osnovu zajedničkih ciljeva ušao u vladu, na osnovu dogovora sa Vučićem, s namerom da radimo ono što radimo. O svemu ću razgovarati s premijerom i predsednikom SNS Aleksandrom Vučićem kad se vrati u zemlju.

Neki od ministara nisu čekali petak da iskažu svoj stav.Stefanović je za Kurir potvrdio da će na sednici Predsedništva biti reči o aferi „Banana“.- Slučaj je u rukama tužilaštva, koje radi svoj posao, a sve što sam imao da kažem o susretima Ivice Dačića i Rodoljuba Radulovića već sam rekao. Svoj stav ću jasno izraziti na sednici Predsedništva SNS u petak, a premijer Vučić će odlučiti da li će raspisivati izbore - rekao je on.RascepZorana Mihajlović ukazala je da „Dačić neće uspeti da pobegne od odgovornosti“.S obzirom na to da se afera zahuktala, analitičar Vladimir Goati ocenio je da bi mogla ubrzati raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.- Iz ovog slučaja se vidi jedino neki daleki interes, snimci bi mogli da pojačaju jaz i dovedu do rascepa vladajuće koalicije SPS i SNS - rekao je Goati.Analitičar Dragomir Anđelković smatra da ima razloga za izbore.- Zbog afere sa snimcima čini se da su izbori izgledniji nego što su bili pre. I bez svega ovoga bilo bi nekih razloga za izbore - rekao je Anđelković.

IGRAČKA NA POKLON

NASTAVLJA SE KURIR, PERTINI I NEXT AKCIJA: Ne propustite sličicu broj tri za vaš talon

Drage mame, tate, bake, deke, sakupljajte sličice i za svoje mališane osvojte igračke renomirane nemačke kompanije Playmobil.

Danas isecite treću sličicu, koju ćete naći u štampanom izdanju Kurira na strani broj tri.

Kada isečete sličicu, zalepite je na tačno označeno mesto na talonu – polje broj tri.

Potrebno je da sakupite pet sličica koje ćete naći u Kuriru svakog dana do subote 12. septembra.

U slučaju da ste propustili jednu sličicu, u nedelju 13. septembra poklanjamo vam džoker sličicu.

Svih pet sličica zalepite na talon, zatim talon odnesite do najbliže Pertini prodavnice igračaka i preuzmite Playmobil igračku i Bući -Bući sokić.

Jedna osoba može predati najviše tri talona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja