(VIDEO) NARIKAČE: Marijanovi kerberi arlauču u Skupštini auuuuuuu!
Foto: Mari

Evo ko Rističevića bodri u srpskom parlamentu

(VIDEO) NARIKAČE: Marijanovi kerberi arlauču u Skupštini auuuuuuu!

Politika -
Poslanici SNS Marko Atlagić i Vučeta Tošković, zaslepljeni dubokoumnošću svog kolege, zavijaju kad ovaj napadne opoziciju

BEOGRAD - Marko Atlagić i Vučeta Tošković, poslanici Srpske napredne stranke, glavne su narikače u Skupštini Srbije.Oni, naime, kad god njihov kolega Marijan Rističević, opet iz SNS, drži govor u Skupštini i krene s paljbom po demokratama ili Novoj stranci, doslovno arlauču „auuu“!Čudna podrška- Već druže vreme se Atlagić i Tošković deru „auuu“ kad god Rističević počne da proziva demokrate ili Zorana Živkovića, predsednika NS. Nikom nije jasno zašto njih dvojica arlauču u sali Skupštine. Međutim, još je strašnije što ih nikad niko nije opomenuo. Svi se ponašaju kao da je to najnormalnija stvar - kaže izvor Kurira.

Uvek u prvim redovima... Marko Atlagić
Uvek u prvim redovima... Marko Atlagić

Marko Atlagić kaže da do arlaukanja dolazi spontano i da je vremenom to postala tradicija kad Marijan Rističević drži govor u Skupštini.- Nismo se dogovarali. Zvuk „auuu“ se dogodio spontano kao odraz naše reakcije na brojke koje Rističević iznosi, a u vezi sa stvarima koje su pokradene u vreme vlasti Demokratske stranke. Iako se prvi put desilo spontano, sada je to postalo tradicija kad Rističević govori - kaže Atlagić, dok Vučeta Tošković kaže da ne vidi ništa strašno ili sramno u svom ponašanju. Ipak, dodaje, on nikad ne viče kad govori Rističević, već kad pričaju demokrate.- Govorim „auuu“ kad demokrate pričaju - priznaje Tošković, a na pitanje da li je to deo dogovorene „scenografije“ naprednjaka ili on to tako spontano, ovaj vremešni političar odgovara:- Nije dogovoreno. A što da ne kažem „auuu“? Kad pričaju gluposti.A šta mi fali?Na pitanje da li čoveku koji je rođen 1941. godine priliči da se tako ponaša, on kaže:- A vi nikad to niste rekli? Čisto sumnjam da nekad niste rekli uredniku „auuu“.Sa druge strane, Rističević kaže da Tošković i ne sedi blizu njega, pa i ne zna da li ga na ovaj način podržava, dok Atlagića čuje i ponekad ga, priznaje, on dekoncentriše!- Marko ponekad kaže „auuu“ kad iznesem neke podatke. Nekad mi ne smeta, a nekad me dekoncentriše. To Markovo je kao uzvik čuđenja. Dolazi kad završim rečenicu i krećem u drugu, tad to čujem - kaže on.

Borislav StefanovićUVEK ISPUŠTAJU TE ZVUKOVEBorislav Stefanović, šef poslaničke grupe DS, kaže da su oni više puta ukazivali predsedavajućem na ponašanje ovih naprednjaka, ali da se ništa nije promenilo.- Oni uvek ispuštaju te zvukove. Kad Rističević iznosi neke statističke podatke, koji ništa ne znače, jer da znače, njima bi se bavilo tužilaštvo, oni to viču. Iznenadili smo se prvi put, sad nas takve stvari više ne iznenađuju. Više nam i nije smešno - kaže Stefanović.

POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDALO ARLAUKANJE U SKUPŠTINI! Obratite pažnju na 01.46 minut u video-klipu kao i 08.09 minut.

http://www.youtube.com/watch?v=gLOcC2t4Ry0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track