NASTAVLJA TRADICIJU: Mrkonjić pre roka na Slobinom grobu!
Foto: Nebojša Mandić

Proslavio rođendan pokojnom šefu

NASTAVLJA TRADICIJU: Mrkonjić pre roka na Slobinom grobu!

Politika -

Bivši ministar dan ranije odneo u Požarevac cveće i obećao da će izgurati ideju da Milošević dobije spomenik i ulicu

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić opravdao je još jednom svoj nadimak „Mrka pre roka“ - juče je, dan ranije, posetio grob pokojnog predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, iako je tek danas 75-godišnjica njegovog rođenja.Inače, kapija u Nemanjinoj 41 u Požarevcu biće danas otvorena za sve koji žele da dođu na grob Miloševića (1941-2006), ali se u dvorištu njegove kuće, kako saznajemo, ni ove godine neće pojaviti lider SPS Ivica Dačić.Mrkonjić je juče u Požarevac došao u društvu portparolke stranke Jelene Vlku.

- Morao sam da dođem dan ranije jer sutra putujem. Želim da ispoštujem svog prijatelja Slobodana. Što se tiče cele te polemike u javnosti, ne želim mnogo da pričam. Ono što znam jeste da će i udruženje Sloboda i SPS biti predlagači da se u prestonici Slobodanu podigne spomenik i da jedna ulica dobije njegovo ime. Taj predlog je trebalo da se juče nađe na Predsedništvu SPS, ali je sastanak pomeren. O eventualnom premeštanju posmrtnih ostataka u Aleju velikana ne razgovaramo. To je odluka porodice - komentariše Mrkonjić za Kurir.Na pitanje da li će njegov predlog imati većinu u SPS, on kaže:- Evo malo ironije - moj najveći uspeh je onaj dan kad je Ivica Dačić dao izjavu da je Sloba heroj! Dakle, ako dva predsednika, Dačić kao predsednik SPS, a ja kao počasni predsednik te stranke stojimo iza toga, nemam dilemu da je neko od naših drugara protiv.Miloševićev grob najčešće obilaze njegova bivša snaha Milica Gajić i unuk Marko.

Vojislav ŠešeljMRTVIMA NE SLAVIMO ROĐENDANELider radikala Vojislav Šešelj, koji je ove godine 11. marta na godišnjicu Miloševićeve smrti otišao na njegov grob, objašnjava zašto danas neće ići u Požarevac da obeleži 75. godišnjicu njegovog rođenja.- Kod nas Srba nije običaj da se pokojnicima ide na rođendane, da im se na grobu obeležavaju rođendani. Na grob se ide na godišnjicu smrti. To je jedini razlog zašto neću ići u Požarevac - kaže Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track