Nebojša Krstić: Snimci bi trebalo da budu povod za istragu
Foto: Nebojsa Mandic

Afera Banana

Nebojša Krstić: Snimci bi trebalo da budu povod za istragu

Politika -
Kada predsednik Republike reaguje i kaže da podržava Dačića u ovom slučaju, ja mislim da je to greška, ocenio je Krstić i dodao da bi voleo da je on više na strani Ustava i zakona

BEOGRAD - Bivši savetnik nekadašnjeg predsednika Srbije i lidera Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića i marketinški stručnjak Nebojša Krstić izjavio je danas da bi voleo da video-snimci sastanaka Ivice Dačića sa Rodoljubom Radulovićem budu povod za istragu da li je bilo koji učesnik tog događaja prekršio zakon.

Krstić je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, rekao da se ta stvar može različito tumačiti, a da bi mogla da bude povod i za vanredne izbore ili za rekonstrukciju vlade. Bivši Tadićev savetnik je ocenio da cela ta stvar predstavlja blaćenje institucija i nanošenje štete državi i da zato savetuje svim učesnicima da razmišljaju o ugledu države i državnih institucija, jer su svi deo državnog aparata, bez obzira na to da li su vlast ili opozicija.

"Kada predsednik Republike reaguje i kaže da podržava Dačića u ovom slučaju, ja mislim da je to greška", ocenio je Krstić i dodao da bi voleo da je on više na strani Ustava i zakona. Da li je to sukob unutar Srpske napredne stranke ili sukob, kao što Dačić tvrdi, između DS i njega, da li je to sukob unutar službi, sve je to moguće, ali sve to i ne mora da znači, prokomentarisao je Krstić.

Krstić je naveo da se kao Tadićev savetnik nije bavio tom sferom društvenog života - bezbednošću. Bivši Tadićev savetnik je dodao da se većina stranaka u Srbiji nije uopšte oglasila povodom migrantske izbegličke krize uprkos tome što je to "najvrelija evropska tema".

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track