NELA KUBUROVIĆ: Borićemo se pravnim sredstvima protiv revizije tužbe BiH
Foto: Nebojša Mandić

Ministarka pravde

NELA KUBUROVIĆ: Borićemo se pravnim sredstvima protiv revizije tužbe BiH

Politika -

BEOGRAD - Ministarka pravde Nela Kuburović izjavila je danas da će se Srbija protiv revizije tužbe Bosne i Hercegovine boriti svim pravnim sredstvima, poštujući svoj ustav i međunarodno pravo, dodavši da nećemo trpeti poniženja.

Ona je za RTS istakla da Srbija nikada nije bežala od odgovornosti, posebno kada su u pitanju najteža dela, kao što su ratni zločini. U bezbroj primera do sada, naša država je pokazala da je ime i prezime žrtve ono što je bitno, a ne koja se nacionalnost ili etnička pripadnost iza tog imena krije, navela je Kuburović.

Prema njenim rečima, Srbija je uvek bila primer u regionu, država u kojoj su procesuirani svi koji su počinili neljudska dela i zločine u ratnom vihoru tokom devedesetih.Nažalost, tako nešto nismo mogli da vidimo u poslednjih 20 godina i od nasih suseda iz regiona, kazala je ministarka.

Ona je dovela u pitanje i način na koji je najavljena revizija tužbe.Imajući u vidu način na koji je predočeno da će se pokrenuti revizioni postupak, postavlja se pitanje da li se on pokreće institucionalno i da li odluku o tome doneose nadležne inistitucije", rekla je Kuburović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track