NIKOLIĆ KUKANU: Želimo mir u regionu i da budemo članica EU
Foto: Fonet

Srbija ima veliki interes da se u regionu osigura trajna stabilnost

NIKOLIĆ KUKANU: Želimo mir u regionu i da budemo članica EU

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić istakao je danas na sastanku sa delegacijom Parlamentarnog odbora Srbije i EU za praćenje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju da je Srbija godinama ulagala velike napore da se uspostavi trajna stabilnost regiona ali da je situacija u njemu uprkos tome poslednjih meseci veoma turbulentna.

- Sada je nastao problem koji se može rešiti samo ako se svi pridržavamo evropskih standarda i izvornih načela EU, a to je želja za društvom u kome vlada mir. Srbija ne želi nikakve konflikte, i ako se svi u regionu potrudimo da budemo dovoljno razumni, konflikata medju narodima nikad više neće ni biti“ - rekao je predsednik Republike.

Nikolić takođe je istakao da je Srbija čvrsto rešena da što pre postane punopravni član Evropske unije i izrazio očekivanje da će vrlo brzo biti otvorena nova poglavlja.

Predsedavajući Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje Evropska unija - Srbija, Edvard Kukan, rekao je da Evropska unija, isto kao i Srbija, ima veliki interes da se u regionu osigura trajna stabilnost.On je dodao da Srbija pokazuje političku zrelost doprinoseći tom cilju i istakao nadu da će svi problemi biti prevazidjeni, kako bi region mogao dalje da gradi zajedničku evropsku budućnost.

Govoreći o evropskom putu naše zemlje, Kukan je ocenio da je Srbija ostvarila veliki napredak jer se ponaša kao pouzdan partner i vodi odgovornu politiku. On je rekao da Srbija ima odličan tim u pregovorima sa Evropskom unijom i da je uveren da će nova poglavlja vrlo brzo biti otvorena.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track