NIKOLIĆ NE ODUSTAJE: Stvarno smo leteli po avionu!
Foto: Zorana Jevtic

Predsednik Srbije i dalje gura svoju verziju o kvaru „falkona“

NIKOLIĆ NE ODUSTAJE: Stvarno smo leteli po avionu!

Politika -
Iako je istraga pokazala da su Nikolićevi saradnici prepumpali priču o propadanju aviona na letu za Rim, predsednik ne odustaje od te SF verzije

BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić drži se naučnofantastične priče koju su lansirali njegovi saradnici - da su na letu za Rim propadali 2.000 metara nosem aviona i leteli po kabini, iako je izveštaj Direktorata za civilno vazduhoplovstvo pokazao drugačije!I dok je stručna javnost ocenila navode predsednikovih saradnika Olivera Antića, Stanislave Pak i Ivana Mrkića kao preterane, te da su nezgodu dodatno dramatizovali zbog pi-ara, Nikolić kaže da se o tom događaju ne sme govoriti potcenjivački. Ne lažemoGovoreći o nezgodi sa „falkonom 50“, Nikolić je u intervjuu za Večernje novosti kazao da je morbidno o tome govoriti podsmešljivo i potcenjivački i upućivati savetnicima predsednika prekore da lažu.- Znate, kada se avion trese, sunovrati, kad letite po avionu, onda vam ne pada na pamet da to iskoristite medijski. Mada, moram da kažem da vam ne pada na pamet ni da ćete da poginete, pošto je očigledno, sada sam u to ubeđen, da čovek ima nadu do poslednjeg časa - rekao je Nikolić.On je još kazao da je u medijima spinovana priča o prosutoj kafi, a da gotovo nije bilo priče o problemima s motorom.- Kada smo sleteli, čestitao sam pilotima, a oni su mi rekli da je bilo nešto na motoru, ali da ne smeju da daju izjavu, međutim, ipak su je dali. Dali su izjavu Direktoratu civilnog vazduhoplovstva, pretpostavljam. Izjava je sutradan bila u jednom dnevnom listu, ni od koga od nas nije došla ta izjava zato što mi nismo ni znali da je pilot „prosuo kafu“ - naveo je predsednik Srbije.

Uvek Tomi kriva za sve... Zorana Mihajlović
Uvek Tomi kriva za sve... Zorana Mihajlović

Uticaj na medijeA ako se uzme u obzir da je Direktorat pod patronatom Ministarstva saobraćaja, odnosno Zorane Mihajlović, koja je imala neslaganja sa Predsedništvom, to znači da je predsednik optužio ministarku da odaje škakljive informacije medijima. I ne samo to. Samo dva dana pošto je Pakova „bocnula“ Mihajlovićevu u jednom listu, Nikolić se obrušio na ministarku i rekao da njeni istupi nisu njegov problem, već problem Vlade Srbije.- Očigledno je da postoji disproporcija ambicija i mogućnosti i preveliko uplitanje u rad svih resora državne uprave i nadležnost predsednika republike - ocenio je Nikolić i dodao:- Vidim uticaj pojedinih ministara na medije, koji se utrkuju da nešto loše napišu ili izmisle i slažu o meni, ali to nije moj problem. To je problem tih ministara i šta oni to uopšte zamišljaju, koliko visoko misle da mogu da lete, umesto da sarađujemo? Ne samo da ne kritikujem njih već ne kritikujem ni njihove poteze. Ako imam primedbe, to kažem premijeru, a nikada medijima.Nikolić je kazao i da tačno zna ko pušta pojedine informacije ili neistine koje stižu u neke tabloide. Zorana Mihajlović nije htela da odgovori na njegove navode.

JanjićBOLJE DA SE NISU VADILIDušan Janjić, politički analitičar, kaže:- Nije problem kad neko napravi glupost, nego kad počne da se vadi, kao što su to uradili Nikolićevi saradnici povodom situacije u vezi sa avionom. Velike tenzije su u SNS. Ja sam verovao predsedniku kad je rekao da je napustio stranku, a eto, ne izgleda tako. Ovako neraščišćene stranačke stvari opterećuju državni posao - dodaje Janjić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track