Nikolić: Pitajte Dačića zašto nemamo ambasadore!
Foto: Dragana Udovičić, Zorana Jevtic

Predsednik Srbije opet opleo po šefu diplomatije

Nikolić: Pitajte Dačića zašto nemamo ambasadore!

Politika -
Zašto ministar spoljnih poslova ne napiše Vladi koga sve ministarstvo predlaže, ne znam. Neću u to da se mešam, rekao je Nikolić

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić sinoć je ponovo iskoristio priliku da čačne šefa diplomatije i lidera SPS Ivicu Dačića, koga je indirektno optužio da koči proces postavljanja ambasadora.Na pitanje čija je odgovornost za to što Srbija već dve godine u petnaestak zemalja, a među njima i u Nemačkoj, nema ambasadore - da li njegova ili šefa diplomatije, Nikolić je u emisiji na RTS rekao:

- Više puta sam upozoravao, pisao Vladi Srbije. Ne znam zašto je to tako. Svestan sam toga da nemamo ambasadore u mnogim državama, da je Srbija u poslednjih 10 godina počela da vodi neku šatl diplomatiju, da su predsednik, šef diplomatije, predsednik Vlade preuzimali na sebe sve funkcije koje imaju ambasadori. Mislim da to mora drugačije da se radi.

Po mom shvatanju, ambasadori su i direktni predstavnici predsednika Republike, a ja ne mogu da ih postavljam bez predloga Vlade.Na pitanje da li je to sugerisao, Nikolić će:- Naravno da sam sugerisao. Zašto ministar spoljnih poslova ne napiše Vladi koga sve ministarstvo predlaže, ne znam. Neću u to da se mešam.Nikolić je ponovo kritikovao i tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, za koga je rekao da je samostalan, ali ne i nezavisan.(J. V.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track