NIKOLIĆ POZVAO KAZAHSTAN: I dogodine glasajte protiv prijema Kosova u UNESKO
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Palata Srbija

NIKOLIĆ POZVAO KAZAHSTAN: I dogodine glasajte protiv prijema Kosova u UNESKO

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić zatražio je danas od predsednika Kazahstana Nursultana Nazarbajeva da njegova zemlja ni sledeće godine ne podrži inicijativu za prijem Kosovo u Organizaciju UN za obrazovanje, nauku i kulturu (UNESKO).

"Izuzetno smo zahvalni što je Kazahstan glasao protiv ulaska samoproklamovane republike Kosovo u UNESKO. Sledeće godine, na žalost, očekujemo da se ta inicijativa ponovi, i ja već sada apelujem na naše prijatelje da nam pomognu u sprečavanju te anticivilizacijske i bezumne namere", rekao je Nikolić u Beogradu nakon sastanka sa kazahstanskim predsednikom koji je u zvaničnoj poseti Srbiji.

Foto: Tanjug/Rade Prelić
Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je rekao da Srbija posebno ceni to što Kazahstan ne priznaje jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije, i što je aktivno angažovan u podršci Srbiji u medjunarodnoj organizaciji u vezi s tom pokrajinom.Nikolić je kazao da je podsetio predsednika Nazarbajeva na povećane bezbenosne rizike na teritoriji Kosova, na religijski ekstremizam i učešće stanovnika albanske nacionalnosti u terorističkim akcijama u kriznim područjima širom sveta.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track