NOVICA ANTIĆ: Na protestu u Beogradu je bilo više od 80.000 ljudi
Foto: Marina Lopičić

Kolona duža od dva kilometra

NOVICA ANTIĆ: Na protestu u Beogradu je bilo više od 80.000 ljudi

Politika -

BEOGRAD - Kolona demonstranata bila je duža od dva kilometra i verujem da nas na današnjem protestu ima više od 80.000, izjavio je predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, obraćajući se okupljenima ispred Palate Srbija.

Antić je rekao da je od građana koji su pružili podršku vojnom i policijskom sindikata na današnjem protestu čuo da je proteklih dana bilo nezakonitih privođenja građana i da su zadržavani i po 17 sati u policiji.

Ako se to ponovi, dostavite informacije o tome vojnom i policijskom sidnikatu, savetovao je Antić učesnike protesta.

Njegov kolega iz Policijskog sindiakta Srbije Veljko Mijailović pozvao je ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića da još jednom razmotri zahteve sindikata.

Mijailović je rekao da pripadnci vojske i policije rade u najgorim uslovima i da nemaju adekvatnu obuću i odeću, kao i naknade za rad.

Prema Mijailoviću, sindikati su danas pokazali da mogu da napune plato ispred Palate Srbija, ali da, nažalost, nemaju s kim da razgovaraju.

Ne tražimo da se problemi reše preko noći, ali predstavnici vlasti su bahati, ukazao je Mijailović.

Demonstranti ispred Palate Srbija uzvikivali su "Ostavke, ostavke" i "Uhapsite Vučića", a među njima je bilo i građana koji nisu članovi ni vojnog, ni policijskog sindikata.

Protest dva sindikata je završen, a njihovi predstavnici obećali su mladima koji žele da odu do Skupštine Srbije da će ih njihovi redari otpratiti.

Protest je počeo ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj, a potom su okupljeni šetali centralnim ulicama do Brankovog mosta i Palate Srbija u Novom Beogradu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(KURIR TV) ONESVESTI SE: Pesma za kraj šestog protesta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja