(VIDEO) OBRAĆANJE SAŠE JANKOVIĆA POSLE IZBORA: Neobično je, ali ja moram da proglasim pobedu!
Foto: Dragana Udovičić

(VIDEO) OBRAĆANJE SAŠE JANKOVIĆA POSLE IZBORA: Neobično je, ali ja moram da proglasim pobedu!

Politika -

Predsednički kandidat Saša Janković obratio se pristalicama u štabu nešto posle 23 časa. Janković je na početku izlaganja sa osmehom naveo da je danas bio veliki i značajan dan.

"Biće neobično, ali ja moram da proglasim pobedu. Pobedu pristojnosti, Srbije koja više nije ista. Glasovi mi govore o dobrim znacima i optimizmu, ali i upozoravaju na zamke i izazove. Sačekaćemo prave izborne rezultate, a u ovom momentu mogu da čestitam samo onima koji su, u ovakvim uslovima, fer trčali ovu trku. Ona traje i trajaće. Ovo je politički proces koji je uneo novi optimizam u Srbiju. Vratićemo joj institucije, vratićemo dostojanstvo građanima i smisao svemu što radimo. Straha i ako je bilo, na ovoj strani više nema. Hvala Apelu 100, svim aktivistima, svima koji su mesecima sa mnom putovali i najviše od svega hvala građankama i građanima Srbije. Naš put je tek počeo. Vidimo se već od sutra", poručio je on.

"Sačekaćemo prave izborne rezultate i u skladu sa njima ćemo se u odnosu na ove izbore ponašati, ali naš put je tek počeo", rekao je Janković u obraćanju u svom izbornom štabu.On je rekao da su "neki" na neobičan i preuranjen način proglasili preuranjenu pobedu, koja je, kaže, u skladu sa načinom na koji su vodili izbornu kampanju.

"Biće neobično, ali ja moram da proglasim pobedu - pobedu pristojnosti, reda, finih ljudi, pravila principa i vrednosti za koje smo se zalagali, Srbije koja više nije ista", rekao je Janković.On je rekao da je razumeo sve glasove građana koje je čuo, ne samo one koji su govorili o optimizmu, nego i one koji su upozoravali na probleme, te istakao da će te glasove nastaviti da uvažava.Janković je rekao da je učešće u izbornoj trci vredno poštovanja i istakao da izborna trka još traje i da će trajati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track