OBRAČUN U DS: Šutanovac šalje pajtićevce u zatvor!
Foto: Nemanja Pančić

Novoizabrani lider DS kreće u češljanje finansija

OBRAČUN U DS: Šutanovac šalje pajtićevce u zatvor!

Politika -

Prvi zadatak novog predsednika demokrata biće lov na lopove u redovima stranke, a uskoro će formirati komisiju koja će proveriti partijsku kasu

U Demokratskoj stranci tek će leteti perje, jer na red dolazi češljanje finansija, a onda i lov na lopove u njenim redovima. Novoizabrani predsednik demokrata Dragan Šutanovac za Kurir najavljuje da će analiza punjenja i pražnjenja stranačke kase biti jedan od njegovih prvih koraka.

- Neću se ja baviti finansijama, ali nameravam da iniciram formiranje komisije koja će analizirati finansije DS od 2012 - poručio je Šutanovac.

On je tako potvrdio pisanje Kurira da će po dolasku na čelnu poziciju u DS krenuti u obračun pre svega sa svojim prethodnikom Bojanom Pajtićem i njegovom ekipom, koju smatra odgovornom za katastrofalno stanje u stranačkoj kasi. Iako će u fokusu Šutanovčevih „inspektora“ biti i poslovanje bivših lidera DS Borisa Tadića i Dragana Đilasa, naš izvor iz ove stranke otkriva da će eventualne krivične prijave biti „prilepljene“ Pajtiću, Amiru Bislimiju i Dušanu Elezoviću kao njegovim najbližim saradnicima.

Čišćenje finansija- Šutanovac je već spremio teren da se i formalno počne sa češljanjem finansija. Ostalo je još samo da se formira ta komisija, koja treba da utvrdi ko je tačno pravio nepovoljne finansijske aranžmane za stranku i ostavio ogromne dugove. Zasad se samo upire prstom u Pajtića i njegovu ekipu, ali to treba potkrepiti i papirima - objašnjava naš sagovornik, upućen u dešavanja u DS.U međuvremenu je nastavljeno s vraćanjem članskih karata. Posle Jelene Bebe Balašević, stranku je juče napustio i Amir Bislimi, koji je ekspresno podneo i ostavku na mesto poslovnog direktora DS. On za Kurir kaže da se ne plaši Šutanovčeve komisije.Pajtić tihuje- Može Šutanovac slobodno da češlja. Ovo je bila najčistija kampanja, sve je bilo transparentno. Radili smo parlamentarne izbore bez posrednika, konsultantskih usluga... Sve je čisto. Kad sam postavljen na poziciju političkog direktora, dug je bio 130 miliona, a trenutna blokada je 103-104 miliona - kaže Bislimi.Pajtić nije želeo da komentariše najavljenu analizu finansija. Zasad ne otkriva ni to da li njegovo povlačenje iz politike znači da će istupiti iz članstva stranke.- Neću više davati nikakve političke izjave - kratko nam je rekao Pajtić, koji je pre tri dana ubedljivo izgubio od Šutanovca na unutarstranačkim izborima. On je odmah po završetku izbora dao ostavku na mesto šefa poslaničkog kluba DS u Skupštini Srbije.

Aleksandra JerkovUSKORO STRANAČKA SKUPŠTINA I IZBOR ZAMENIKA PREDSEDNIKA

Portparolka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov najavila je da će Glavni odbor uskoro izabrati i zamenika predsednika, a na predlog lidera. Na ovu visoku funkciju doći će neko od petoro novih potpredsednika, a nakon stranačkih izbora u subotu to su: Branislav Lečić, Tamara Tripić, Nada Kolundžija, Jovan Marković i Igor Salak. Jerkovljeva kaže i da će tokom oktobra biti održana stranačka skupština, na kojoj će biti izabrani Politički savet, članovi Predsedništva, Glavnog odbora i Izvršnog odbora Demokratske stranke, kao i generalni sekretar.

Ostaje u DSVUČKOVIĆEVA ZA DLAKU IZGUBILA OD SALAKAZa razliku od nekih drugih poraženih, Nataša Vučković se nije odlučila za velike rezove, iako joj je za neznatno manji broj glasova izmaklo peto mesto u trci za potpredsednika.- Čestitam Igoru Salaku na izboru i za mene su izbori u DS u ovom slučaju gotovi. I dalje ću biti aktivna u stranci i više hiljada glasova koje sam dobila na ovim izborima ne nameravam da izneverim, i ubuduće ću biti veoma posvećena DS... Promene su stranci potrebne i one moraju biti pametne. Dalje aktivnosti DS zavise od pobednika i toga kako će se postaviti, moramo da sačekamo da to pokaže novi predsednik - izjavila je ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track