OBRADOVIĆ (DVERI) U PIROTU: Ova vlada služi interesima MMF i Svetske banke
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednički izbori 2. aprila

OBRADOVIĆ (DVERI) U PIROTU: Ova vlada služi interesima MMF i Svetske banke

Politika -

PIROT - Predsednićki kandidat Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas u Pirotu da je taj grad izuzetno važan i kritikovao, kako je rekao, pogubne ekonomske politike kojom se subvencionišu strane firme a propadaju domaća privreda i poljoprivreda.

Obradović je rekao da je prva njegova poseta u funkciji zvaničnog predsedničkog kandidata upravo Pirot.

"Odlukom Republičke izborne komisije od sinoć, proglašen sam za predsedničkog kandidata Srpskog pokreta Dveri i jedan sam od pet najjačih kandidata na predstojećim predsedničkim izborima 2. aprila", rekao je Obradović.

On je rekao da je Pirot izuzetno važan grad u Srbiji i da nema nikoga u Srbiji i širom bivše Jugoslavije ko nije čuo za fabriku "Prvi maj". Obraćajući se novinarima ispred kapije fabrike "AHA Mura Prvi maj" koja je u stečaju od juna 2015. godine, Obradović je rekao da je ova fabrika nekada bila simbol uspešnosti naše privrede, a danas je simbol sveukupne propasti domaće privrede.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

"Ovo je zapravo najbolja slika pljačkaških privatizacija, najbolja slika te grobarske ekonomije koja nas je uništila i te pogubne ekonomske politike kojom se subvencionišu strane firme a propada domaća privreda i poljoprivreda", rekao je Obradović.

On je rekao da će biti "srpski predsednik koji će u prvi plan staviti domaćeg proizvodjača, srpskog preduzetnika i poljoprivrednika, a interesi tajkuna i stranaca moraju ići u drugi plan".

Kako je rekao, to je najvažnija ekonomska ideja s kojom izlazi pred gradjane Srbije."Ova Vlada služi interesima MMF i Svetske banke", rekao je Obradović i dodao da će "predsednik biti srpski, a ne raditi za MMF, Brisel ili NATO".

On je zahvalio Grupi građana "Pirotska nova snaga" koja mu je pružila podršku na predsedničkim izborima, rekavši "da zajedniki nastavljaju borbu za promene u Pirotu i Srbiji".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track