OGLASIO SE GAŠIĆ: Šef BIA je ponuda koja se ne odbija, čast mi je
Foto: Dragana Udovičić

Jedno od najodgovornijih mesta kada je reč o bezbednosti zemlje

OGLASIO SE GAŠIĆ: Šef BIA je ponuda koja se ne odbija, čast mi je

Politika -

BEOGRAD - Funkcioner Srpske napredne stranke i nekadašnji ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je funkcija šefa Bezbednosno informativne agencije (BIA) ponuda koja se ne odbija i da mu je velika čast što mu je to mesto ponuđeno.

"Ukoliko izabrani predsednik (Aleksandar) Vučić smatra da mogu da mu pomognem kada je reč preventivi, ali i borbi protiv različitih bezbednosnih izazova, terorizma, naravno da prihvatam i da ćemo zajedno raditi", rekao je Gašić.

On je rekao da je pozicija šefa BIA jedno od najodgovornijih mesta kada je reč o bezbednosti zemlje i dodao da je i do sada "sve što je radio bilo u interesu Srbije".

Gašić je smenjen nakon što je uvredio novinarku iz Kraljeva Zlatiju Labović tako što joj je rekao da "voli novinarke koje lako kleknu". Za vreme Gašićevog mandata na mestu ministra odbrane došlo je i do još nerazrešene afere "helikopter", u kojoj je poginulo sedmoro ljudi prilikom transporta bebe iz Novog Pazara za Beograd vojnim helikopterom po lošem vremenu.

Premijer Aleksandar Vučić potvrdio je juče da će Gašić biti novi direktor BIA, a upitan da li bivši ministar odbrane može da obavlja tu funkciju pošto je sa prethodne smenjen, on je rekao da Gašić "izdržao godinu i po dana bez ijedne funkcije" i da ima mnogo kvaliteta i da je čovek koji sve zna o bezbednosti.

(Beta/Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track