OTAC MALE SOFIJE: Bolesne i monstruozne neistine, moralne nakaze ću postaviti na njihovo mesto!
Foto: Zorana Jevtić

Bori se za život ćerke

OTAC MALE SOFIJE: Bolesne i monstruozne neistine, moralne nakaze ću postaviti na njihovo mesto!

Politika -

Dejan Nikolić, otac male Sofije Nikolić, koga je koga je narodni poslanik Marijan Rističević u skupštini optužio da je odbio lečenje deteta o trošku RFZO da bi pravio kampanju, naveo je na svom fejsbuk profilu da je to bolesna i monstruozna neistina.

Nikolić je na svo, profilu napisao da kao otac koji se bori za život svoje ćerke nije zaslužio poluifnormacije i selektivno iznošenje podataka od strane najviših zvaničnika.

"Zašto smo pokrenuli javnu akciju prikupljanja sredstava: Kao otac koji se bori za život ćerke, nisam zaslužio poluinformacije i selektivno iznošenje podataka od naviših zvaničnika", navodi Nikolić i nastavlja:

"Optuženi smo da smo odbili lečenje deteta o trošku RFZO da bi DS vodio kampanju, što je bolesna i monstruozna neistina i taj tvit se vešto krije.Dakle,U Neker bolnicu u Parizu nas upućuje konzilijum lekara iz Instituta za majku i dete, kao u jednu od samo nekoliko referentnih ustanova za ovu jako tešku patologiju. Između ostalog, u ovoj bolnici su urađene i brojne intervencije do sada.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zbog reotvaranja traheoezofagealnih fistula koje Sofiji ugrožavaju život bolnica u Parizu hitno zakazuje operaciju, a moguće probleme do intervencije preveniraju kanilom sa balonom koja može samo privremeno da stoji u dušniku, jer ga dodatno oštećuje.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Nakon čak mesec dana odlučivanja, pet dana pre zakazanog prijema u Nekeru u Parizu, RFZO menja bolnicu i upućuje nas u Ospedale del Coure u Masi u Italiji koja je referenta za srčane bolesti. Sofija ima probleme iz domena ORL.Odluku o upućivanju u Italiju RFZO donosi na osnovu jednog jedinog mejla od 3 pasusa, od čega je samo jedan pasusu bio posvećen Sofijinoj dijagnozi. Lekar iz Italije sa kojim su samo razmenili mišljenje je kardiohirurg . On je predložio metodu protiv koje su dva najreferentnije ustanove – Neker u Parizu i Great Ormond Street bolnica u Londonu.

Lekari iz Austrije su se izjasnili da nisu dovoljno stručni da leče ovako tešku dijagnozu i upućuju na London, dok lekari iz Đenove su saglasni da se intervencija radi u Nekeru u Parizu. Niko od njih ni ne pominje bolnicu koju nam je predložio RFZO.

Protiv ovakve odluke i metode operacije su ordinirajući lekari koji leče Sofiju u Srbiji i svoje zvanično mišljenje su dostavili RFZO.Zato smo uputili žalbu RFZO, dopunu žalbe, mišljenje specijalista iz Srbije koji vode Sofiju. Pošto do dana kada smo morali da iznos uplatimo jedinoj bolnici koja je zakazala operaciju, zahvalili smo se RFZO na dosadašnjoj pomoći u lečenju i obavestili ih da smo sredstva prikupili humanitarnoom akcijom i da je bespredmetno dalje odlučivanje.

Akciju smo pokrenuli pet dana pre jedino zvanično zakazanog terima u nekoj bolnici, u ovom slučaju Neker u Parizu.

Napomena: Kada je RFZO doneo odluku o upućivanju u Italiju, od te bolnice nisu imali ni datum operacije, ni fakturu koliko će sve to da košta, a Sofija mora hitno biti operisana, po mišljenju lekara specijalista koje je vode i u Srbiji i u Parizu", naveo je Nikolić na svom profilu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track