OVAKO KRVNIK HARADINAJ UŽIVA U STRAZBURU: Večera sa bratom Dautom i nazdravlja uz francusko vino
Foto: Printscreen

Nehaje za srpsku poternicu

OVAKO KRVNIK HARADINAJ UŽIVA U STRAZBURU: Večera sa bratom Dautom i nazdravlja uz francusko vino

Politika -

BEOGRAD - Daut Haradinaj pre tri dana na Instagramu objavio je sliku sa svojim bratom Ramušom kako ispijaju vino i večeraju u restoranu u Strazburu.

Slika je nastala u trenutku dok Haradinaj čeka 6. april, kada će francuski sud u gradu Kolmaru doneti odluku da li će on biti izručen Srbiji zbog ratnih zločina protiv civilnog stanovništva i ratnih zarobljenika na Kosovu i Metohiji 1998-1999 godine.

(VIDEO) SUD U KOLMARU: Haradinaja izveli iz sudnice! Odluka 6. aprila!

Sudeći po fotografiji, braća Haradinaj srećno izgledaju dok se drže za ruke, a po Ramuševim osmesima čini se mnogo ne haje za optužbe koje mu se stavljaju na teret.

Podsetimo, Ramuš Haradinaj je po srpskoj poternici za ratne zločine uhapšen 4. januara na aerodromu Bazel-Miluz, na francuskoj strani francusko-švajcarske granice. Bivši komandant OVK se uputio u Švajcarsku, u Bazel, u kojem je vlasnik najmanje tri hotela.

(FOTO) LEPOTICA I ZVER: Ovo je žena Haradinaja koju nikad niste videli!

Apelacioni sud u Kolmaru, koji je odluku o zahtevu za izručenje odložio za 6. april, Haradinaja je pustio iz pritvora, ali on ne može da napusti Francusku. Haradinaj je živeo u Švajcarskoj i radio kao izbacivač u noćnim klubovima dok se nije priključio OVK 1994.

NOVI DOKAZI PROTIV BIVŠEG VOĐE OVK: Haradinajevi zlikovci obezglavili bebu, svatovima sekli uši

Tužilaštvo za ratne zločine vodi istragu protiv Haradinaja zbog ubistva najmanje 70 ljudi, više silovanja i mučenja žrtava na Kosovu 1998. i 1999. godine. Među žrtvama su bila i deca, a Haradanaj se tereti da je neke zločine direktno počinio. Među najstrašnijima je odsecanje glave dvonedeljnoj bebi, višestruko silovanje žena u privatnom zatvoru koje su posle zaklane, jeziva mučenja zarobljenih policajaca, kojima su sečeni delovi tela, a dvojica su živa zakopana.

(EPK)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KOŠARE- vojnički zavet zapečaćen krvlju !

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track