PETROVIĆ EMS: Nikada nisam upoznao Lidiju Udovički, a Pajtić je sam sebe demantovao
Foto: Marina Lopičić

Slučaj Vteropark

PETROVIĆ EMS: Nikada nisam upoznao Lidiju Udovički, a Pajtić je sam sebe demantovao

Politika -
On je rekao da će se sledeći put obratiti javnosti isključivo kada Pajtić i Udovički pristanu da idu sa njim na na detektor laži, i to u prisustvu kamera, i istakao da je ovo poslednji put da se EMS i on obraćaju na ovu temu, jer imaju važnija državna posla

BEOGRAD - Generalni direktor Eleketromreže Srbije Nikola Petrović demantovao je danas sve navode lidera DS-a Bojana Pajtića o navonoj korupciji, ponovio da nikada nije upoznao Lidiju Udovički i da je projekat vetroparka vođen u skladu sa zakonom.

On je takođe na pres konferenciji u Vladi Srbije pozvao Udovički da se oglasi, "gde god da je na planeti" i da kažže da li su se ikada upoznali i da li je on bilo šta tražio od nje.

"Jučerašnje saopštenje DS je glasilo je - da li je moguće da je jedini arguemnt Petrovića da ne poznaje Udovički? Ja ne znam da li postoji drugi argument jači od ovoga", rekao je Petrović i dodao da je Pajtić demantovao sam sebe. On je rekao da će se sledeći put obratiti javnosti isključivo kada Pajtić i Udovički pristanu da idu sa njim na na detektor laži, i to u prisustvu kamera, i istakao da je ovo poslednji put da se EMS i on obraćaju na ovu temu, jer imaju "važnija državna posla".

On je objasnio da energetsku dozvolu za prenos električne energije može da ima samo EMS, ne investitor.

"Dozvola izdata kompaniji Kontinetal Vind koja je obuhvatila razvodno postrojenje koje je deo prenosnog sistema. Razdvodno postrojenje ne može da bude u vlasništvu investitora, mi smo to ukazali kompaniji Kontinental vind i prema članu 27 tada vazećeg zakona o energetici, energetska dozvola je uslov za dobijanje građevinske dozvole za izgradnju objekta za prenos elektične energije", objasnio je on.

Energetsku dozvolu za takve objekte, kako je naveo, može dobiti samo subjekt koji ima licnecu za prenos elektične energije, a tu lucecnu ima samo EMS, a to znači da razvodno postrojenje nije moglo biti deo građevinske dozvole Kontintetnal vinda.

"Da je kompanija Kontitental vind sagradila takav ojbekat, nikada ne bi dobila upotrebnu dozvolu", objasnio je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track