POLICIJA ZA PETAMA NAPADAČU: Unajmili narkomana da puca na Milana Beka?
Foto: Marina Lopicici

SAZNAJEMO: Steže se obruč oko napadača na biznismena

POLICIJA ZA PETAMA NAPADAČU: Unajmili narkomana da puca na Milana Beka?

Politika -
Istraga ide u dva pravca, istražuje se mogućnost da je napadač zavisnik od droga, a druga da je reč o amateru. I motiv se još utvrđuje

BEOGRAD - Rezultati forenzičkog veštačenja tragova, pikavaca, čaura, otisaka obuće, koje su napadači ostavili za sobom posle pokušaja ubistva biznismena Milana Beka (53) ispred njegove porodične kuće na Senjaku, trebalo bi da budu gotovi danas, a mogli bi u velikoj meri da pomognu u identifikaciji napadača, saznaje Kurir.Policijska istraga ide u dva pravca, ali u oba slučaja napad su odradili amateri, a ne profesionalci.Posetili ga žena i otac- Prema prvoj verziji, na Beka je pucao narkoman, koji je, kako se pretpostavlja, krizirao, a kog su unajmili uz obećanje da će dobiti novac ili drogu. Prema drugoj, reč je amateru koji je ostavio mnoštvo trgova - od opušaka do činjenice da je ispaljeno četiri metka iz neposredne blizine, od kojih su dva promašila Beka, pri čemu su nađene čaure i zrno. U svakom slučaju, u oba slučaja nije reč o profesionalcima - navodi izvor Kurira iz istrage i naglašava da policija intenzivno radi na ovom slučaju i da je angažovan veliki broj operativaca.Pregledaju se, kako dodaje, snimci kamera ispred Bekove i okolnih kuća u Ulici Andre Nikolića i analiziraju sve bazne stanice mobilne telefonije u blizini mesta zločina - operativci češljaju i 12.000 telefonskih razgovora u tom rejonu u poslednjih mesec dana.- Policija, takođe, čuva članove porodice Milana Beka. Zasad su ga posetili otac i supruga Maja. Komunikativan je i svestan, razmišlja kome se to zamerio. Policija je još juče htela da uzme izjavu od Beka, ali mu je pritisak naglo skočio. On je i dalje je životno ugrožen, pa će ga policija narednih dana saslušati - navodi sagovornik Kurira.

Novi dokaziMinistar policije Nebojša Stefanović izjavio je juče i praktično potvrdio naša saznanja da istraga ima novih dokaza o pokušaju ubistva Beka i da forenzička analiza „ide u prilog tezi da to nije profesionalno naručeno ubistvo“.- Istraga idu u više pravaca, ali taj ključni koji smo zauzeli od prvog trenutka ide dobro i očekujem da će relativno brzo dati rezultate i da ćemo imati počinioce - izjavio je Stefanović, ne želeći da iznosi više detalja da ne bi ugrozio rad policije.Podsetimo, Beko je ranjen ispred svoje kuće u petak oko 17.20, kad je na njega, dok je je izlazio iz automobila, pucao nepoznati napadač, koji je, kako se sumnja, imao pomagača. Biznismenov vozač prevezao je teško ranjenog Beka u Urgentni centar, gde ga je operisao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

ReagovanjaMilorad VučelićSTRAVIČNOStravičan događaj usmeren na uglednog čoveka:- Milan mi je drag prijatelja i sve to za mene je potresno. Napad na Milana je jedan u nizu pokušaja da se Srbija destabilizuje i da se unese pometnja.Toplica SpasojevićJOŠ UVEK SMO U NEVERICINadam se da će država shvatiti da ovo nije slučaj pojedinca, već da se tiče društva. Ako je ugrožena bezbednost eminentnog privrednika, šalje se loša poruka u svet, što mo vže loše da se odrazi na našu ekonomiju i investicije. Ovako nešto više ne sme da se ponovi. I dalje smo u neverici, ne znamo ko bi mogao da stoji iza napada.

ČinjeniceUPUCAN ISPRED KUĆE- 17.20 upucan ispred svoje kuće na Senjaku dok je izlazio iz „mercedesa“ S klase- četiri metka ispalio napadač koji je iskočio iz žbuna, dva metka pogodila Beka u stomak- četiri minuta trebalo Bekovom vozaču da ga od Ulice Andre Nikolića odveze do Urgentnog centra- 19.20 završena operacija

Klinički centar SrbijeNASTAVAK TERAPIJEKlinički centar Srbije juče se oglasio i saopštio da je zdravstveno stanje Milana Beka bolje i da lekari nastavljaju s intenzivnom terapijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track