POLITIČKI RING: Vojislav Šešelj vs Sanda Rašković Ivić

Lideri SRS i DSS u razgovoru za Kurir

POLITIČKI RING: Vojislav Šešelj vs Sanda Rašković Ivić

Politika -
Vojislav Šešelj: Kako se ponaša na političkoj sceni, to je jednostavno smešno i čitav niz gluposti se može čuti od nje Sanda Rašković Ivić: Stranka i ja smo autentična opozicija, a SRS je u kritikama veoma selektivan

VOJISLAV ŠEŠELJ: Sandi je bolje da bude domaćicaŠef SRS Vojislav Šešelj u razgovoru za naš list kaže da neće u koaliciju sa DSS jer, iako su desničarske orijentacije, nemaju ništa zajedničko i poručuje Sandi Rašković Ivić da se mane politike jer nije za to.

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Šešelj se stalno šlihta Vučiću

Lider DSS Sanda Rašković Ivić u predizbornom intervjuu za Kurir kaže da je Šešelj fiktivna opozicija, da ne bi prihvatila njegovu pravnu pomoć, ali da ceni to što je stradao za srpsko pitanje u Hagu.

1. Runda

Sukob između vas dvoje se razbuktao do nivoa javnih uvreda. Da li je reč isključivo o programskom sukobu i borbi za glasače ili u svemu tome ime i nečeg ličnog?

Šešelj: Nemam ja nikakav sukob s njom. Ona se zakačila za mene od kada sam se vratio iz Haga zato što neću u koaliciju sa DSS i onda ja moram da objašnjavam da neću jer nemamo ništa zajedničko. A napadao sam njenog oca samo dok je bio živ, i to jer je išao na tajne razgovore s Franjom Tuđmanom, pa smo, kad su oni objavljeni, videli kako se snishodljivo ophodio prema njemu i pravdao se kako smo mi Srbi lud narod.

Rašković-Ivić: Šešelj se ponaša kao omiljeni opozicionar vlasti. To je radio i devedesetih godina, nazivajući mog oca izdajnikom, čineći tako zadovoljstvo Slobodanu Miloševiću. Sada to radi sa mnom, na radost Aleksandru Vučiću. Sve što on radi radi da bi podišao Vučiću.

2. Runda

Da li bi poslanik vaše stranke mogao biti deklarisani homoseksualac?

Šešelj: Mi nemamo nijednog takvog, ako je i bilo, otišli su svi sa SNS. Ne istražujemo šta je ko, ali kad bi se neko javno deklarisao, teško da bi unutar partije mogao da bude izabran na funkciju.

Rašković-Ivić: I stranka i ja smatramo da je homoseksualnost lična stvar pojedinca i ona nikad nije bila problem. Problem su organizacije koje ih kao brane, a u stvari brane svoje privilegije praveći od toga politiku i biznis. To je lična stvar, kad vodim dete kod doktora, ne pitam: „Da li ste vi, kolega, gej ili strejt?“ Gledam da li je dobar doktor ili nije.

3. Runda

Kako biste reagovali kad biste jedno drugo slučajno sreli na ulici?

Šešelj: Nikad u životu se nismo sreli, ne bih se pozdravio jer se ne poznajemo. I Čkalju sam sretao ranije, pa se nismo javljali, nego on sedi za svojim stolom a ja za svojim.

Rašković-Ivić: Ako bih prošla pored njega, rekla bih mu „dobar dan“.

4. Runda

Postoji li nešto što cenite jedno kod drugog?

Šešelj: Ne poznajem je i nemam šta kod nje da cenim. Kako se ponaša na političkoj sceni, to je jednostavno smešno i čitav niz gluposti se može čuti od nje.

Rašković-Ivić: Svakako cenim deo života koji je proveo u Hagu, to što je stradao za srpsko pitanje. I deo života koje je proveo u Zenici, a znam da je moj otac finansijski pomagao njemu i porodici. Kako je on to kasnije vratio, to je druga stvar.

5. Runda

U čemu je konkretna prednost vaše stranke u odnosu na SRS/DSS?

Šešelj: Ideološka uverenja i programske ciljeve nikad nismo menjali, a DSS jeste i to više puta.

Rašković-Ivić: Stranka i ja smo autentična opozicija, a SRS je u kritikama veoma selektivan. Nije njemu primaran cilj da uđe u vlast, već u parlament i da bude faktor oko kojeg će se politički i finansijski vrteti stvari. Postoje utemeljene sumnje da je prodao svoju pobedu na predsedničkim izborima devedesetih godina, otud i moje tvrdnje da mu vlast nije primarna stvar.

6. Runda

Da li biste prihvatili stručnu pomoć jedno od drugog - psihijatrijsku, odnosno pravnu?

Šešelj: Mislim da bih lakše ja njoj mogao da pružim stručnu psihijatrijsku pomoć nego ona meni. Ona se vrlo neobično ponaša, u najmanju ruku je, što bi psihijatri rekli, psihički upadljiva.

Rašković-Ivić: Hvala, imam već pravnike.

7. Runda

Šta biste poručili jedno drugom pred izbore?

Šešelj: Dobro bi bilo da se okane ćorava posla i mane politike jer nema ni talenta ni sposobnosti za to. Vidim je, prema psihičkim i fizičkim osobinama, kao domaćicu koja sedi za šivaćom mašinom i šije.

Rašković-Ivić: Želim mu da se nikad ne vrati u Hag i da bude pristojan.

8. Runda

Kako vam se dopada slogan suparničke stranke „Sreća“?

Šešelj: Slogan odgovara strukturi njene ličnosti. Za nju je sreća skupocena bunda, po tome me najviše podseća na Dragicu Nikolić.

Kako vam se dopada slogan suparničke stranke „Srbiju u sigurne ruke“?

Rašković-Ivić: Već viđeno. Naš slogan, koji se vrti oko sreće, nešto je što nije viđeno dosad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track