POSLANIK DEMOKRATSKE PARTIJE KOSOVA: Nehat Tači je bio pripadnik OVK
Foto: Privatna Arhiva

Na listi veterana

POSLANIK DEMOKRATSKE PARTIJE KOSOVA: Nehat Tači je bio pripadnik OVK

Politika -

PRIŠTINA - Dileme o tome da li je Nehat Tači, komandir policije za region Kosovske Mitrovice, uhapšen pre nedelju dana na administrativnom prelazu Končulj, bio ili ne pripadnik OVK, danas je razrešio Šukri Buja, poslanik Demokratske partije Kosova.

Kako prenosi prištinski mediji, Buja koji je za vreme rata bio lokalni komandantr OVK, sa govornice kosovske skupštine javno je potvrdio da je Tači bio njegov borac. Buja je rekao i da je Tačijevo ime na listi veterana OVK.

Ranije danas, advokat Tačijeve odbrane je rekao da on nije bio pripadnik OVK, prenosi prištinski portal Telegrafi.Tokom dana u Prištini je, zbog Tačijevog hapšenja, održana vanredna sednica skupštine Kosova.

Foto: AP
Foto: AP

Tačija, komandira policije u regionu Kosovske Mitrovice, srpske vlasti su uhapsile 28. septembra na adminstrativnom prelazu Končulj jer je osumnjičen za krivično delo terorizma i sprovele ga u pritvor u Nišu.

Tužilaštvo je saopštilo da je on "u iznetoj odbrani u celosti je negirao izvršenje krivičnog dela".Tači je na poternici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije zbog krivičnih dela počinjenih nad civilnim stanovništvom tokom 1999. godine i drugih krivičnih dela koja se vezuju za terorizam, narušavanje ustavnog uređenja i antidržavno delovanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track