POSLANIK SNS MOMIR STOJANOVIĆ ZA KURIR: Znam da sam na crvenoj Interpolovoj poternici
Foto: Beta/nenad Petrovic

Politički pritisak s Kosova

POSLANIK SNS MOMIR STOJANOVIĆ ZA KURIR: Znam da sam na crvenoj Interpolovoj poternici

Politika -
To je skandalozno pošto je to još samo jedna vrsta političkog pritiska kosovskih vlasti zbog najavljenog osnivanja suda za ratne zločine, rekao je nekadašnji načelnik VBA

BEOGRAD - Momir Stojanović, poslanik SNS u Skupštini Srbije, general u penziji i nekadašnji načelnik Vojno-bezbednosne agencije, našao se među 17 Srba i Crnogoraca za kojima je Interpol raspisao crvene poternice.

Poternice su raspisane zbog navodnih zločina počinjenih na Kosmetu.

- Video sam da je sud u Đakovici raspisao poternicu što je skandalozno pošto je to još samo jedna vrsta političkog pritiska kosovskih vlasti zbog najavljenog osnivanja suda za ratne zločine. Neshvatljivo je da lokalni sud raspisuje Interpolovu poternicu - rekao je jutros Momir Stojanović u ekskluzivnoj izjavi za Kurir.

Foto: Fonet
Foto: Fonet

- Ponosan sam na sve što sam radio u životu - kazao je Stojanović i izrazio nadu da će Srbija reagovati na ove neosnovane optužbe.

Stojanović je inače i predsednik Odbora Skupštine Srbije za kontrolu službi bezbednosti. Od 1993. do 1996. bio je zamenik načelnika bezbednosti Prištinskog korpusa a do 1999. i njen načelnik. Interpol je raspisao poternicu za Stojanovićem zbog, kako se tvrdi, počinjenih zločina nad civilnim stanovništvom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track