ZAVRŠEN SASTANAK O REFERENDUMU: Vučić i Nikolić neće uticati na odluku predstavnika RS
Foto: Nebojša Mandić

ZAVRŠEN SASTANAK O REFERENDUMU: Vučić i Nikolić neće uticati na odluku predstavnika RS

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim zvaničnicima iz BiH i Republike Srpske povodom situacije oko referenduma o Danu Republike u RS.

Premijer i predsednik Srbije nisu želeli ni da podrže, niti da utiču na odluku vlasti u RS o održavanju referenduma.

Foto: Nebojša Mandić
Foto: Nebojša Mandić

Premijer Vučić je napustio zgradu.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Predsednik Nikolić i Aleksandar Vučić sastao se danas u 14.30 časova sa članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem, predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, predsednicom Vlade RS Željkom Cvijanović i predsednikom Srpske demokratske stranke Mladenom Bosićem.

U zgradu Predsedništva na Andrićevom vencu prvi se pojavio Mladen Ivanić, a očekuje se i dolazak drugih srpskih visokih funkcionera na Andrićev venac.

Oko 14.25 časova u zgradu na Andrićevom vencu stigli su Mladen Bosić, Željka Cvijanović i Milorad Dodik a za njima ubrzo se pojavio i premijer Aleksandar Vučić, pa se uskoro očekuje početak sastanka.

Nešto ranije pred sastanak, premijer Vučić je izrazio žaljenje što su srpski zvaničnici odluke doneli unapred, a stavove, suprotno dogovorenom, izneli u javnost, te dodao da je sastanak, s obzirom na to, mogao biti i preskočen."Ja ne kršim dogovore koje postignemo.

Ne idem u javnost (da govorim) šta je moja politika. Ne podnosim laka i popularna rešenja, kojima je narod oduševljen", poručio je Vučić.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track