POZIV SNP VLADI SRBIJE: Pokrenuti diplomatsku inicijativu protiv prijema Kosova u UNESKO
Foto: Dala Branisalva Majdarević

Uputiti poziv Rusiji da pomogne

POZIV SNP VLADI SRBIJE: Pokrenuti diplomatsku inicijativu protiv prijema Kosova u UNESKO

Politika -
Ulaskom lažne države Kosovo u UNESKO", ukazuje SNP, "od Srbije se otima ono najvrednije i najsvetije, a to je Nemanjičko nasleđe koje je dokaz kontinuiteta srpske državnosti i crkve još od perioda srednjeg veka

BEOGRAD - Srpska narodna partija (SNP) poziva danas u saopštenju Vladu Srbije da pokrene najširu diplomatsku inicijativu protiv prijema Kosova u UNESKO.

Srbija treba da uputi otvoreni poziv za pomoć Rusiji da svojim diplomatskim kanalima utiče na što veći broj zemalja članica UNESKO da glasaju protiv predloga za prijem Kosova u ovu organizaciju, navodi u saopštenju SNP.

Takođe, moramo da razgovaramo i sa ostalim zemljama BRIKS, dodaje SNP, "sa našim starim i zaboravljenim prijateljima u Africi, Aziji i Latinskoj Americi". Posebno treba razgovarati sa državama članicama Izvršnog odbora UNESKO, smatra SNP, "koji našu zemlju, prema njihovim rečima, vide kao važnog partnera na Balkanu - od SAD i Nemačke, preko Austrije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, do Crne Gore i Makedonije".

"Ulaskom lažne države Kosovo u UNESKO", ukazuje SNP, "od Srbije se otima ono najvrednije i najsvetije, a to je Nemanjičko nasleđe koje je dokaz kontinuiteta srpske državnosti i crkve još od perioda srednjeg veka".

Na tom nasleđu počiva celokupan identitet srpskog naroda, ističe SNP i zaključuje da "ne smemo da dozvolimo da naš identitet kao naroda bude otet, jer narod bez identiteta je narod bez budućnosti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track