VUK U NIŠU PROŠETAO S PRISTALICAMA Jeremić: Napravićemo od Srbije uređenu zemlju, zato sam ovde!
Foto: FB Printscreen

Kandidat za predsednika

VUK U NIŠU PROŠETAO S PRISTALICAMA Jeremić: Napravićemo od Srbije uređenu zemlju, zato sam ovde!

Politika -

Predsednički kandidat Vuk Jeremić danas je održao predizbornu konvenciju u Nišu. Zbog nemogućnosti da svi stanu u salu, Jeremić se pristalicama obratio i ispred zgrade Narodnog pozorišta, a potom u njihovoj pratnji prošetao gradom.

Konvencija u Narodnom pozorištu počela je u 13 sati gde su se u svečanoj sali okupile pristalice predsedničkog kandidata Vuka Jeremića. Na samom početku prisutne su pozdravili Jeremić i njegova supruga Nataša.

14.10 - Povorka se potom vratila ispred Narodnog pozorišta, odakle je ranije počeo predizobrni skup.

13.56 - Posle obraćanja, predsednički kandidat Vuk Jeremić se pozdravio i porazgovarao sa prisutnim građanima, a potom nastavio šetnju gradom.

13.53 - "Napravićemo od Srbije normalnu i uređenu zemlju. Ja sam se zato vratio, zato sam ovde i ostajem sa vama. Od srca vam hvala. Ostale su još dve nedelje, dovoljno da se setimo svakog njihovog lažnog obećanja. Razlika između nas i njih je razlika između sunovrata i procvata. Sve je počinjalo u Nišu, uvek su se izbori dobijali u Nišu. Dok on ima Angelu Merkel, ja sa sobom imam Nišlije. S vama u vašu i božiju pomoć do pobede na Uskrs. Uskrsnuće Srbija, živela Srbija", poručio je Jeremić.

13.49 - Kolona se zaustavila na mestu odakle su '96. krenuli građanski protesti zbog izborne krađe, a Jeremić je "s tri prsta" pozdravio okupljene građane i ponovio da je "Srbija slobodna zemlja, zemlja slobodnih ljudi".

"Imaćemo veliku konvenciju Beogradu, imaćemo veliku konvenciju u Nišu. Otići ćemo u Kruševac, grad straha da i tamo razbijemo strah. Naša sudbina je u našim rukama i nemoj niko da vam kaže da nema šanse, da je sve gotovo. Gotov je on", poručio je Jeremić.

13.44 - Tokom šetnje gradom, čuje se skandiranje: "Vuče, Vuče!".

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

U koloni na čijem je čelu bračni par Jeremić vijore se zastave Srbije.

Predsednički kandidat mašući je pozdravljao građane.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

13.35 - Jeremić se u pratnji pristalica i supruge, uz zvuke doboša, uputio u šetnju gradom od Narodnog pozorišta u Nišu.

13.30 "Došao sam ovde da bismo promenili zajedničkim snagama ovaj nazadni sistem, koji samo uzima od naroda, a narodu ništa ne daje. Izabrao sam vas, izabrao sam Srbiju! Ajmo svi u šetnju za slobodu, živela Srbija!" poručio je Jeremić i krenuo u šetnju s pristalicama.

13.25 - "Ljudi, mi danas, bivamo pretvarani u jeftinu radnu snagu. Dobijate posao na određeno vreme, nosite pelene pred poslodavcem. To ovaj narod nije zaslužio", rekao je Jeremić i nastavio:

Foto: Printskin
Foto: Printskin

"Sve je pitanje politike koju vodimo. Da li će narod biti na prvom mestu ili će to biti, braća, kumovi i partijske kabadahije. U trci sam GENSEKA UN bio sam bez podrške države na 2. mestu, a žena koju je podržala Anglea Merkel bila je među poslednjima. Treba samo da budemo pametni i vodimo domaćinsku politiku. Video sam sveta, upoznao sam ljude i kunem vam se to je moguće, samo da im vidimo leđa! U ovoj zemlji se proizvodilo sve, od igle do lokomotive. Mi to ponovo možemo, samo treba da se na pametan način spojimo sa svetom. Želim da budem predsednik u kome će se graditi auto - putevi, ali auto - put koji spaja Niš sa Užicem, a ne auto - put prema Tirani", poručio je Jeremić pristalicama u Nišu.

13.23 "Drage moje Nišlije, hvala vam što smo se u ovolikom broju okupili. Nije lako uplašiti Niš, odavde su polazile sve promene u Srbiji", rekao je Jeremić kroz megafon, a potom pozdravio i policajce u civilu.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

13.30 - Vuk Jeremić je u pratnji supruge i ostalih pristalica, ispred pozorišta pozdravio svoje sledbenike koji nisu mogli da uđu u salu. Konvenciji prisustvuju i nezavisne poslanice Sanda Rašković Ivić i Dijana Vukomanović. Podršku je Vuku dao i predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović.

13.14 - Potom se obratio i Vuk Jeremić.

"Pomaže Bog, Nišlije. Čujem da je dva puta više ljudi ispred nego što je ovde", rekao je Jeremić na početku obraćanja, a potom pozvao sve prisutne da izađu napolje i pozdrave one koji nisu mogli da prate konvenciju iz sale.

13.10 - Zoran Stevanović poljoprivrednik iz Blaca se prvi obratio prisutnima.

" Pravim najbolju rakiju u celom kraju. Ove godine šljiva nije dobra. Mislim da je za našu državu mnogo važno da ima pravog domaćina. Zato ovog aprila treba da izaberemo pravog domaćina i predsednika za ponos. Treba da izaberemo Vuka Jeremića. Zato, ja 2. aprila počinjem da brojim od broja 2, jer na tom broju je budući predsednik Srbije. Srbija zna, zaokružiće 2", rekao je Stevanović.

13.08. - Intonirana himna Republike Srbije, posle koje je usledio gromoglasan aplauz.

Foto: Printskrin
Foto: Printskrin

13.06. - Dobrodošlicu želimo svima koji su došli na ovaj veliki skup i iz okolnih mesta - rečeno je na samom početku konvencije.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track