(VIDEO) PREMIJER U POTOČARIMA: Vučić pogođen kamenom u glavu
Foto: Printskrin/N1

Nezapamćen skandal na komemoraciji

(VIDEO) PREMIJER U POTOČARIMA: Vučić pogođen kamenom u glavu

Politika -
Predsednik Vlade Srbije nosio je cvet na reveru i bio je veoma smiren dok su trajale prozivke i zvižduci okupljenih. U napadu su mu slomljene naočare. Razularena masa uzvikivala Alahu ekber

POTOČARI - Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je oko 13 sati napadnut kamenom u glavu u Potočarima, tokom komemorativnog skupa povodom 20-godišnjice zločina u Srebrenici, javlja izveštač Kurira s lica mesta. Razularena masa urlala je "Alahu ekber" i "Idi kući četniče". Premijeru su u napadu slomljene i naočare.

Nakon zvaničnog dela komemorativnog skupa, u trenutku dok su predstavnici delegacija polagali ljiljane na spomen-obeležje, premijer Alekskandar Vučić napadnut je iz mase raznim predmetima.

http://www.youtube.com/watch?v=iZ6phBSDvVg

Deo prisutnih je uzvikivao je "Vučiću napolje", a kako je javila TV N1 viđen je i transparent "Za jednog Srbina ubićemo 100 muslimana". Iz dela mase na premijera Vučića je bačen neidentifikovani predmet, a pojedini mediji javili su da je reč o kamenju, patikama, blatu...

Jedan član delegacije pokušao je premijera da zaštiti kišobranom, ali je on to odbio.

U tom trenutku reis ul ulema Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović je potom pozvao mnoge prisutne da ostanu dostojanstveni u svom bolu.

"Nemojmo dozvoliti onima koji su bol prouzrokovali da danas budu ovde iznad našeg dostojanstva. Ostanimo dostojanstveni kao muslimani to je naša obaveza prema našoj veri", rekao je Kavazović nakon što je došlo do incidenta sa srpskom delegacijom kada je premijer Aleksandar Vučić izviždan. Kavazović je pozvao prisutne koji su, kako je rekao došli da klanjaju dženazu (ukop) svojoj braći i sestrama, da svoja lica okrenu ka Kibli (Meki).

(Ekipa Kurira/Tanjug/N1/Nezavisne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja