PRVI ŠEŠELJEV SELFI IZ AVIONA: Od putnika pozajmio telefon i prvo nazvao sina

Na letu za Beograd

PRVI ŠEŠELJEV SELFI IZ AVIONA: Od putnika pozajmio telefon i prvo nazvao sina

Politika -
Poslednjeg sam video Pavkovića i Martića. Igrali smo šah. Tolimir me za oproštaj častio jogurtom, a Pavković mi je pravio špagete, rekao Šešelj za Kurir u toku leta

BEOGRAD - Prvo što sam učinio kada sam ušao u avion bilo je to da zamolim jednog putnika da mi pozajmi telelefon da bi se čuo sa sinom, rekao je haški optuženik i lider radikala Vojislav Šešelj, koji je tokom leta s putnicima pričao i slikao se, a i tražio je kafu sa puno šećera.

- Pobedio sam Haški tribunal i to je bio moj cilj. Lečenje mi nije najveći prioritet već da podignem stranku. Boriću se i protiv nekih bivših političkih saboraca. Tomi sam verovao, ali ne želim da se s njim sastanem. Ispratio me je sekretar sudskog veća - kazao je Šešelj za Kurir.

- Nisam stigao da priredim pritvorenicima oproštajnu proslavu jer nisam imao vremena da poručim. Sa svima sam se pozdravio. Poslednjeg sam video Pavkovića i Martića. Igrali smo šah. Za oproštaj me je Zdravko Tolimir častio jogurtom, a Pavković mi je pravio špagete. Nemam tremu, potpuno sam opušten jer znam da sam slobodan pod mojim uslovima - otkrio je Šešelj.

Na pitanje šta dalje, lider radikala je odgovorio: "Baviću se strankom koja je posrnula. Jedan od najtežih trenutaka u Hagu bio je kada sam saznao da SRS nije prešla cenzus. Hteo sam da umrem".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track