RADIKALI NE ODUSTAJU OD ANKETNOG ODBORA: Otkrićemo ko je ubio Đinđića!
Foto: Aleksandar Jovanović

Na čistac

RADIKALI NE ODUSTAJU OD ANKETNOG ODBORA: Otkrićemo ko je ubio Đinđića!

Politika -

Potpredsednik SRS Nemanja Šarović poručio da su poslanici licemerni i da će njegova stranka ponovo pokrenuti inicijativu za rasvetljavanje političke pozadine atentata

Srpska radikalna stranka neće odustati od namere da ubedi poslanike Srbije da se formira anketni odbor koji bi se bavio rasvetljavanjem političke pozadine ubistva Zorana Đinđića, potvrdio je za Kurir poslanik i potpredsednik te stranke Nemanja Šarović.On je ocenio da je ta „prilika propuštena“, ali optimistično dodaje da će SRS i dalje ostati dosledan toj inicijativi.- Prilika je propuštena, ali će prilika svakako biti još. Videli ste koliko su zapravo licemerni ljudi koji sede u poslaničkim klupama, svi osim poslanika SRS, jer je većina bukvalno pred samo glasanje najavljivala kako će podržati predlog.

Možda mi podnesemo još neki zahtev, možda već za prvo sledeće zasedanje, možemo kad god. Nastavićemo da teramo poslanike da pokažu ko su i šta su tako što ćemo staviti novi predlog - istakao je Šarović. On je dodao da nije postojala ozbiljna primedba na predloženi anketni odbor.Nalog s vrha- Dobili su nalog s vrha da ne glasaju. Oni su kao ovce koje ne glasaju dok ne čuju zvonce ili klepetušu - smatra Šarović i tvrdi da je reč o sujetnim poslanicima.

- Njihova sujeta naterala ih je da, zato što je to predložio SRS, kažu da neće. Ali zapitajte se vi zašto u prethodnih 13 godina niko od njih to nije predložio. Onda kažu da treba da nastave to da rade državni organi. Pa, neka nastave još 130 godina, ali nećemo da slušamo o Zoranu Đinđiću u međuvremenu - smatra Šarović.Skupštinska brukaPodsetimo, posle novih saznanja i brojnih svedočenja da se dosad ćutalo o svim detaljima i političkoj pozadini atentata, o čemu je Kurir pisao, SRS je podneo zahtev u parlamentu da se oformi anketni odbor koji bi se bavio političkom pozadinom Đinđićevog ubistva. Za taj predlog glasalo je svega 18 poslanika, jedan je bio protiv, a 151 poslanik nije glasao.

REAGOVANJAMuamer Zukorlić, BDZ sandžakaŽao mi je što nisam glasaoŽao mi je što nisam bio u prilici da glasam o formiranju anketnog odbora jer sam imao veoma važan sastanak izvan Skupštine. Da sam bio u prilici, podržao bih taj predlog. Ne razumem zašto nije izglasana odluka o formiranju.Zoran Ćirić, DS Ruganje atentatuCirkus koji predvodi Šešelj jeste ruganje atentatu na pokojnog premijera. Jasno je kao dan da je ovo naručeno od SNS, u izvođenju SRS, čiji predsednik prvi treba da se nađe na stolici za saslušanje povodom političke pozadine ubistva Ðinđića.Branko Ružić, SPS Procena većinePostavite to pitanje šefu poslaničke grupe. Mi smo ozbiljna partija i kod nas se zna red. Inače, nisam ni bio u parlamentu kad se glasalo. Pretpostavljam da se radi o političkoj proceni vladajuće koalicije da je pozadina inicijative želja za postizanjem političkih poena.

Otvoreno Vučić nema ništa protiv anketnog odboraTUŽILAŠTVO ĆE ISPITATI SVE NOVE ČINJENICEPremijer Vučić odgovorio je na pitanje Kurira zbog čega SNS nije glasao za predlog da se formira anketni o političkoj pozadinom ubistva Đinđića:- Nemam s tim nikakav problem, osim što mislim da to treba da rešavaju nadležni državni organi. Ali, šta god da radimo, svi će da kažu da to radimo zbog političke kampanje - kazao je premijer, a na pitanje da li to znači da nikada nećemo saznati istinu, Vučić je poručio:- Ne znam da li ćete saznati ili ne, pošto su me ubeđivali da smo završili s tim i da smo sve saznali, i to su me ubeđivali oni koji se danas kandiduju kao sveci koji treba da nam donesu novo svetlo u Srbiju. Ako imate neke nove činjenice, tužilaštvo će to da sagleda i pokrenuće postupak bez ikakve sumnje. Ali nemam ja nikakav problem da se o takvim stvarima razgovara i u parlamentu - zaključio je Vučić.

N. Mijušković - S. Tomčić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja