RAT U VLADI: Ministri se zakrvili zbog poplava i Zukorlića!
Foto: Zorana Jevtić

FAJT 1 Ministar vojni odbrusio ministru bez portfelja

RAT U VLADI: Ministri se zakrvili zbog poplava i Zukorlića!

Politika -
Bratislav Gašić izjavio da ne može da veruje šta je Ilić rekao i da će ga na prvoj sednici pitati šta se to sporo radi kad je reč o obnovi zemlje

BEOGRAD - Bratislav Gašić, ministar odbrane, komentarišući nastup Velimira Ilića, koji je kritikovao Vladu da sporo radi na obnovi zemlje posle poplava, poručio mu je da se lati posla i da, kao i ostali članovi Vučićevog kabineta, radi po 24 časa, pa će obnova ići brže!

Gašić priznaje da je iznenađen Ilićevom izjavom, ali i time što ono čime nije zadovoljan iznosi unaokolo, umesto na sednici Vlade.O Tomi sve najbolje- Ne mogu da verujem da je to rekao. Ko mu brani da na sednici Vlade kaže da misli da se radi sporo. Iznenađen sam - kad treba, ćuti, a sad ovako. Ja sam dobio zaduženje da vodim tehnički deo, čišćenje terena, i nemam ništa sa obnovom, ali ne dam nikome da kritikuje Vojsku! Ako je neko radio tokom poplava, onda je to Vojska. Na prvoj sednici Vlade ću ga pitati šta se to sporo radi, ne zbog sebe, nego zbog vojnika koji su se smrzavali tokom poplava - kaže Gašić i dodaje u dahu:- Uostalom, nema problema, nek i on radi po 24 časa kao i ostali, pa će obnova ići brže.Na pitanje da li je Iliću posle svega mesto u Vladi, ministar kaže:- Nije to pitanje za mene, nego za premijera.S druge strane, kritiku predsednika Nikolića nije tako „tragično“ doživeo.- To ne može da se poredi. Jedno je fondacija, a drugo zakon koji nas obavezuje.Kritika na dva frontaPodsetimo, dok je premijer Srbije u poseti Kini, ministar za vanredne situacije našao je za shodno da kritikuje kolege da sporo rade na obnovi zemlje.- Razočaran sam onim što sam video. Od poplava do danas skoro ništa nije urađeno - zablistao je Ilić, a „stranu mu je držao“ i Tomislav Nikolić, koji je, prilikom obilaska četiri kuće koje su uništene u poplavama, a obnovljene zahvaljujući fondaciji prve dame, pozvao članove državne uprave da se ugledaju na njegovu Dragicu.

Zoran Drobnjak (Foto: Dragan Kadić)
Zoran Drobnjak (Foto: Dragan Kadić)

I Drobnjak odgovorio IlićuOBNOVIĆEMO SVE PUTEVE U LJUBOVIJIV. d. direktora „Puteva Srbije“ Zoran Drobnjak najavio je da će danas početi radovi na obnovi puta Ljubovija-Majdan i da će to javno preduzeće uložiti oko milion evra u obnovu puteva oštećenih u poplavama u toj opštini.Za sanaciju puteva koji su širom Srbije oštećeni u poplavama u 2014. ukupno će biti potrošeno 4,5 milijardi dinara, rekao je Drobnjak za Tanjug, ističući da „Putevi“ pomažu opštinama u obnovi lokalnih puteva iako to nije u njihovoj nadležnosti.

Anđelković:MORALNO JE DA ILIĆ PODNESE OSTAVKUPolitički analitičar Dragomir Anđelković kaže da je Ilićeva kritika Vlade, a i sam je deo nje, svojevrsni politički cinizam.- Logično je da je Velimir Ilić najodgovorniji ako obnova zemlje posle poplava ne ide dovoljno brzo jer je to njegov resor! Neumesno je da tako priča. Ako je već tako, ako je nezadovoljan, moralno bi bilo da podnese ostavku - ističe Anđelković.

Fajt 2 Ljajić prozvao Stefanovića: Policija ne radi dobro, ovog ima samo u Srbiji

Fajt 3 Selaković uzvratio: Agencija za borbu protiv korupcije nema rezultate!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track