RAZDUŽIO SE U HAGU: Šešelj se nije ukrcao na avion za Beograd, još se ne zna termin povratka!
Foto: Fonet

SRS

RAZDUŽIO SE U HAGU: Šešelj se nije ukrcao na avion za Beograd, još se ne zna termin povratka!

Politika -
U skladu sa praksom Haškog tribunala, ovaj sud iz bezbednosnih razloga potvrđuje kada je optuženi privremeno pušten na slobodu, tek kada on napusti Holandiju

BEOGRAD - Vojislav Šešelj i dalje je u pritvorskoj jedinici haškog Tribunala. Šešelj je završio sve administrativne procedure, razdužio se i naredni korak je da krene ka Srbiji.

Kako saznajemo u SRS Šešelj se nije ukrcao u avion, koji na beogradski aerodrom sleće u 23.40 sati. Iako se njegov dolazak u Srbiju očekivao tokom dana, za sada nema zvaničnih informacija o tome kada će napustiti Sheveningen.

Nemanja Šarović, zamenik predsednika SRS, potvrdio je da se Vojislav Šešelj nije ukrcao na avion na redovnoj liniji Amsterdam - Beograd.

- Srpska radikalna stranka je poslala čoveka koji je trebao da sačeka Vojislava Šešelja na aerodromu u Amsterdamu. Međutim, on se večeras nije pojavio na redovnoj liniji - rekao nam je Šarović.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Zoran Krasić kazao je danas agenciji Beta, da se Vojislav Šešelj razdužio u odnosu na pritvorsku jedinicu u Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu. Krasić je kazao da se sa Šešeljem čuo oko 18.00, kada se on već razdužio i da u tom trenutku lider SRS-a nije imao informaciju kada će ga holandska policija "prebaciti" od ćelije do aerodroma. Krasić je kazao da njima niko ne javlja kada će Šešelj doći i da "to može da bude danas, sutra ili prekosutra".

U skladu sa praksom Haškog tribunala, ovaj sud iz bezbednosnih razloga potvrđuje kada je optuženi privremeno pušten na slobodu, tek kada on napusti Holandiju.

Ista praksa biće primenjena u slučaju Vojislava Šešelja. Sa njim, za sada, kontakt održavaju partijske kolege.

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja