RIK: Proglašena lista Srpsko-ruskog pokreta, lista Dosta je bilo vraćena da otkloni nedostatke
Foto: Profimedia

Poslednji dan roka

RIK: Proglašena lista Srpsko-ruskog pokreta, lista Dosta je bilo vraćena da otkloni nedostatke

Politika -

Republička izborna komisija (RIK) proglasila je večeras izbornu listu "Srpsko-ruski pokret-Slobodan Dimitrijević" dok je listi "Dosta je bilo-Saša Radulović" naložila da u roku od 48 časova otkloni uočene nedostatke.

Razmatrajući izbornu listu "Dosta je bilo-Saša Radulović", članovi RIK su utvrdili da lista nije dostavljena na propisanom obrascu, da je imala mnogo tehničkih grešaka, kao i da za određeni broj kandidata na listi, nedostaju potvrde o prebivalištu ili izbornom pravu.

Odluku o proglašenju liste "Srpsko ruski pokret-Slobodan Dimitrijević" RIK je doneo nakon što su predstavnici te liste otklonili nedostatke koji se tiču dokumentacije kandidata za narodne poslanike.

Članovi RIK odbili su predlog tog pokreta da mu se utvrdi položaj stranke nacionalne manjine, ali su i usvojili predlog da Dragan Milović i Smiljana Stojiljković postanu član i zamenik člana RIK u proširenom sastavu ispred "Srpsko ruskog pokreta".

RIK je odbio prigovor Ruske stranke na rešenje kojim se toj partiji ne priznaje položaj stranke nacionalne manjine, a prema rečima predsednika komisije Dejana Đurdjevića, u toku je obrada izborne liste "Borko Stefanović-Srbija za sve nas".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track