SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ ZA KURIR: Šešelj me je zvao da pređem u SRS
Foto: Dragana Udovičić

Intervju, bivša predsednica DSS

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ ZA KURIR: Šešelj me je zvao da pređem u SRS

Politika -

Preuzela sam stranku kad je bilo najteže, a danas se na Predsedništvu odlučuje o mom isključenju. Tužna sam i teško mi je

Sanda Rašković Ivić, nekadašnja predsednica DSS, u intervjuu za Kurir, pred današnju sednicu Predsedništva stranke na kojoj će ona i Slaviša Ristić biti isključeni, kaže da joj je teško i da je iskreno tužna. Ponude, kako kaže, doduše u šali, samo pljušte.Ispade da vam je Đorđe Vukadinović došao glave. Da ste znali sled događaja, da li biste isto uradili?- Nije dobro poređenje. Vukadinović je tu samo povod za uništavanje poslaničkog kluba. Ono što nije uspelo Vučiću, da pokrade izbore i onemogući da DSS ima vlastiti poslanički klub, sad će izgleda poći za rukom novom rukovodstvu. Sve više se pominje da u stranci ne može da se trpi dvovlašće. Dvovlašće između mene - šefa kluba, i Predsedništva - odnosno novog potpredsednika, koji već figurira kao predsednik stranke.I sami ste hvalili Miloša Jovanovića.- Jesam, jako sam ga hvalila, jer ga pamtim kao čoveka koji je bio ekstra opozicionar. Ono oko čega se slažemo, to je da kritikujemo Vučića u vezi s politikom prema Kosovu i Briselski sporazum. Ali ne možete da kažete da je Vučić veleizdajnik i da je veleizdaja u Nemanjinoj 11, a da nema izdaje kad je u pitanju Vračar, Voždovac ili Čačak.U DSS su rekli da će vas isključiti na narednoj sednici Predsedništva?- Da, sledeća sednica Predsedništva je danas, u petak. U pismu Izvršnog odbora upućenom Predsedništvu stoji da svi koji su se oglušili o odluke Predsedništva bivaju isključeni iz stranke, pa ćemo tako biti isključeni Slaviša Ristić i ja. Teško mi je, stranku sam vratila u parlament, doživljavala sam je kao drugu kuću. Preuzela sam DSS kad je bilo najteže. Tužna sam, ali šta je bilo do mene, ja sam uradila, savest mi je mirna.Šta sada?- Ostajem verna ideji nacionalnog i demokratskog. DSS je bio najbolji okvir za tu ideju, ali ako me stranka neće, ja tu ne mogu ništa. Biću samostalni poslanik.Da li je bilo poziva iz nekih drugih stranaka?- Pozivaju me iz Dveri, Dosta je bilo, iz SRS, ali to su sve šale.

O nastupima u SkupštiniOTVORENA ZA SVAKU SARADNJUPostoji li mogućnost udruživanja s nekim u Skupštini?- Sarađivaćemo sa svima s kojima je saradnja moguća, s drugim poslaničkim klubovima i samostalnim poslanicima.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja